Yeni Mercedes C ve E-Serisi dizel/elektrikli plug-in hibrit modelleri tanıtıldı

Ototeknikveri     08 Mart 2018 03:52

Mercedes yeni C ve E-Serisi plug-in hibrit modellerini tanıttı.

Yeni Mercedes C ve E-Serisi dizel/elektrikli plug-in hibrit modelleri tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yaz satışa çıkacak modeller dört silindirli dizel motor, 9 vitesli otomatik şanzıman ve üçüncü nesil hibrit sistem ile gelecek. Mercedes henüz detayları vermedi ancak modellerde 13.5 kWh lityum iyon pil ve 122 PS (90 kW) güç çıkışına, 440 Nm torka sahip elektrikli motor bulunacağını onayladı.

Böylece otomobiller yaklaşık 50 km elektrikli sürüş mesafesi ve toplam 700 Nm tork ile gelecek. Otomobillerin azami hızı ise elektrikli sürüşte 140 km/s olacak.

 

Plug-in hibritler yeni bir araç içi şarj sayesinde 3.6 kW yerine 7.2 kW şarj gücünden faydalanıyor. Gelişmiş sistem sayesinde firmanın yeni Wallbox şarjı ile pil yaklaşık 2 saatte tam doluyor. Geleneksel ev tipi priz kullanan sürücüler ise otomobillerini 7 saatte tam şarj edebilecek.

Mercedes ayrıca üçüncü nesil hibrit sistemin navigasyon sistemi, kamera ve radar sensöründen veri toplayacağını, sürücünün görebildiği uzaklığın çok ötesini görebileceğini, bu sayede hızı ve rotayı buna göre ayarlayabileceğini belirtiyor. Firma bu şekilde sistemin sürüşte ne kadar elektrik enerjisi harcanacağını, ne kadarının geri kazanım için saklanacağını hesaplarken farklı faktörleri hesaba katabildiğini söylüyor.

 

Hibrit modeller için bir diğer güzel özellik te elektrikli soğutucu kompresör ve yüksek voltajlı ısıtma besleyicisi. Bu sayede kullanıcılar daha otomobilin içine girmeden içerisini ısıtabilecek ve soğutabilecek.

 

Yeni modeller Hibrit dahil dört farklı sürüş moduna sahip olacak. Diğer seçenekler arasında sadece elektrikli sürüş için E-Mode, ayrıca yolculuğun ileriki kısımları için pil tasarrufu yapan E-Save modu da var. Şarj modunda ise otomobil sürüş halinde olsa bile bir yandan pil şarj edilebiliyor.

Son Güncelleme : 09 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo