2019 Toyota Auris: dizele hayır, hibrite evet (Cenevre’den yeni fotoğraflar)

Ototeknikveri     08 Mart 2018 04:56

Yeni Supra konsepti Cenevre’de Toyota’nın en dikkat çeken çalışmalarından olsa da, fuarda yeni Auris de tanıtıldı. VW Golf ile rakip olacak yeni model cüretkar dış stili ile etkiliyor.

2019 Toyota Auris: dizele hayır, hibrite evet (Cenevre’den yeni fotoğraflar)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 Toyota Auris’in genel uzunluğu 40 mm artırıldı, yükseklik ise 25 mm azaldı. Kaput yüksekliği de 47 mm azaldı, böylece daha şık ve çekici bir görünüm elde edildi.

 

Yeni kaportanın altında Toyota’nın TNGA platformu yatıyor. Bu platform Prius ve C-HR gibi modellerde de bulunuyor. Yeni mimari ile Auris daha düşük bir ağırlık merkezine, daha sağlam bir kaprotaya ve multi link süspansiyona kavuşmuş. Toyota sürüş deneyiminin de eskisinden daha keyifli olduğunu belirtiyor.

 

Yeni Auris aynı zamanda iki farklı hibrit seçeneği ile sunulan ilk Toyota modeli olacak. 120 hp (122 PS) gücünde 1.8 litre (C-HR ve Prius’tan gelen) motorlu sistem ve yeni, daha güçlü 2.0 litre benzinli – elektrikli 178 hp (180 hp) sistem bu seçenekleri oluşturuyor. Toyota ikinci seçeneğin enerjik bir sürüş sunacağını ve direksiyona monte edilmiş vites değiştirme çubukları ile geleceğini belirtiyor. Giriş seviyesi modelde 1.2 litre 114 hp (116 PS) benzinli motor bulunacak.

 

 

Son Güncelleme : 09 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo