Audi üretim formuna yaklaşan E-Tron elektrikli SUV’yi tanıttı

Ototeknikveri     08 Mart 2018 09:24

Audi Cenevre Motor Show’da E-Tron prototiplerini sergiledi ve Ağustos’ta gelecek ilk elektrikli modelini dünyaya gösterdi.

Audi üretim formuna yaklaşan E-Tron elektrikli SUV’yi tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Prototipler, yeni Audi A6’nın tanıtımı için düzenlenen basın konferansı öncesinde Cenevre şehir merkezinde sokaklarda dolaşıyordu. Audi E-Tron modelinin üretim versiyonu 30 Ağustos’ta Brüksel’de tanıtılacak. O zamana kadar Audi kamuflajlanmış 250 adet prototipten oluşan filosu ile trafiğe açık yollarda test sürüşleri yapacak.

 

Genel tasarım Audi Q5’ten daha sportif görünüyor. Elektrikli SUV daha agresif LED lambalara ve ön panjurda yeni bir tasarıma sahip. Yeni Audi E-Tron içeride de beş yolcu için cömert genişlikte bir alan sunacak.

 

Henüz teknik detaylar yayınlanmadı ancak elektrikli SUV’nin Audi’nin “quattro” olarak adlandırdığı dört çekişli sürüş sistemiyle geleceği biliniyor. Audi’nin basın açıklamasında “Elektrikli quattro, uzun elektrikli sürüş mesafesi ve geniş şarj seçenekleri sayesinde müşteriler ödün vermeden saf elektrikli sürüş deneyiminin tadını çıkartabilecekler” denildi.

 

Yeni elektrikli SUV 150 kW hızlı şarj istasyonlarını kullanabilecek. Audi 30 dakikalık şarjın pili doldurmak için yeterli olacağını belirtiyor.

 

Eğer üretim modeli 2015 konseptine sadık kalırsa otomobilde üç elektrikli motor bulunacak. Konseptte 430 hp toplam güç çıkışı kısa süreli 500 hp besleme fonksiyonu ile birlikte bulunuyor. Otomobil 4.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor, toplam menzil ise 500 km.

Son Güncelleme : 12 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo