Yeni 2018 Mercedes-AMG GT dört kapılı: özellikler ve resimler

Ototeknikveri     09 Mart 2018 01:42

Dört kapılı Mercedes-AMG GT Cenevre’de tanıtıldı. Otomobilin en üst donanım seviyesi S versiyonu 638 hp güç çıkışına sahip.

Yeni 2018 Mercedes-AMG GT dört kapılı: özellikler ve resimler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hızlı bir şekilde bir yıl içinde konseptten üretim modeline dönüşen Mercedes-AMG GT dört kapılı coupe 2018 Cenevre Motor Show’da tanıtıldı. İki kapılı Coupe ve Roadster ile birlikte AMG GT ailesinin üçüncü modeli olan yeni otomobil, aynı zamanda Affalterbach’tan çıkacak ilk dört kapılı spor araba olacak. Ön kısımda kardeş model ile benzerlikler görülüyor. Alçak kaput, dikey çıtalı ön panjur ve üç parçalı alt hava girişleri bu anlamda özellikle dikkat çekiyor.

 

Şişkin tekerlek kemerleri yan profili dolduruyor, tavan çizgisi ise dramatik biçimde bagaj kapağına doğru eğiliyor ve yine iki kapılı versiyona benzer görünüyor. Daha yüksek performanslı versiyonlarda açılıp kapanan arka kanat ve daha büyük bir sabit kanat bulunuyor. Dörtlü egzoz boruları ise arka difüzörde yer alıyor.

 

İki kapılı AMG GT’nin aksine, Mercedes-AMG 4 kapılı modeli turboşarjlı V8 ve sıralı altı silindirli benzinli motor seçenekleri ile sunuyor.

 

V8, AMG modellerinde 4.0 litre bulunan ikiz turbo motor ile aynı ve S versiyonunda 638 hp güç çıkışı ve 900 Nm tork ile geliyor. Bu donanımla otomobil sadece 3.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor ve azami hızı 315 km/s. Standart versiyon ise 585 hp ve 800 Nm tork ile geliyor. Bu versiyonun 100 km/s hıza çıkış süresi 3.4 saniye, azami hızı 310 km/s.

 

Her iki versiyon da dokuz vitesli otomatik şanzımanla ve torku değişken şekilde dağıtan kalıcı dört çekişli sürüş ile geliyor. Her iki versiyon için de yakıt tüketimi 11.3 litre/100 km, CO2 emisyonu 256 g/km olarak açıklandı.

 

Daha sonra piyasaya sunulması beklenen giriş seviyesi model ise S-Serisi’nden alınan sıralı altı silindirli 434 hp motorla gelecek.

 

Mercedes’in iki ekranlı 12.3 inç multimedya sistemi ve kontrol paneli ile iç kabin oldukça iddialı. LED ortam aydınlatması ve özel hava girişleri daha lüks modellerden alınmış. Vites kolunun sekiz büyük butonla çevrelendiği orta konsol ise AMG GT modellerinin imzası niteliğinde.

 

Mercedes sürüş modu seçme fonksiyonunu direksiyon üzerindeki butonlara taşımış. Gürültülü egzoz modu butonu ve Porsche benzeri “S+” performans butonu da yine direksiyon üzerinde bulunuyor. Döşeme seçenekleri ise krem kapitone deriden karbon ve Alcantara temasına kadar çok çeşitlilik gösteriyor.

 

Fiyatlar modelin Eylül ayında satışa çıkmasına yakın açıklanacak. Bazı piyasalarda otomobilin bayilere ulaşması 2019 yılını bulacak.

 

Son Güncelleme : 09 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo