2019 VW Jetta 1.4 L Turbo 100 km’de 5.88 litre yakacak

Ototeknikveri     09 Mart 2018 02:39

Volkswagen yeni Jetta’nın yakıt tüketiminde daha tutumlu olmasını umuyor. Otomobil bu yaz ABD’deki bayilere ulaşacak.

2019 VW Jetta 1.4 L Turbo 100 km’de 5.88 litre yakacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut modelden daha büyük olmasına rağmen 2019 Jetta daha akıllı ve uygun maliyetli teknolojiler sayesinde daha iyi yakıt ekonomisine sahip. Volkswagen otomobilin yakıt tüketimini şehir içinde ortalama 7.84 l/100 km, otoyolda 5.88 l/100 km, ortalama 6.92 l/100 km olarak açıkladı.

Volkswagen yeni Jetta’nın dış cephesini aerodinamik sürüklemeyi azaltmak için optimize etti, ön ızgaraya ise belirli hızlarda ya da motor daha az havaya ihtiyaç duyduğunda kapanan panjurlar ekledi. Ön tamponda ise “hava perdesi” özelliği ile tekerlekler üzerindeki türbülans azaltılmış.

 

Gövde altı panelleri süspansiyon bileşenlerinin gereksiz hava engelleri yaratmayacağı şekilde tasarlanmış, arka kısmın stili ise hava akışını kolaylaştırıyor. Bu önlemler sayesinde 0.27 sürükleme katsayısı elde edilmiş.

Yeni 2019 VW Jetta gücünü 1.4 litre TSI benzinli motordan alıyor. Motor daha az tüketecek şekilde optimize edilmiş. Debriyaj tarafından çalıştırılan havalandırma, daha verimli bir jeneratör ve daha kusursuz yağ akış seviyesi motorun yakıt verimliliğine katkı sağlıyor.

 

Tüm otomatik şanzımanlı Jetta otomobiller standart durdur – başlat fonksiyonu ile gelecek. Volkswagen bu sayede yakıt tüketiminin %6 azaldığını belirtiyor. Volkswagen’e göre, yeni sekiz vitesli otomatik şanzıman ve düşük dirençli lastikler de sürüş kalitesinden ödün vermeden verimliliğe katkı sağlıyor.

Son Güncelleme : 09 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo