400 hp gücünde yeni Mercedes-AMG A45 sergilendi

Ototeknikveri     09 Mart 2018 12:06

Üçüncü nesil A-Serisi’ni temel alan yeni A45, firmaya performans odaklı otomobiller alanında tacını geri kazandırmaya hazırlanıyor.

400 hp gücünde yeni Mercedes-AMG A45 sergilendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Motor Show’da gazetecilere konuşan AMG yöneticisi Tobias Moers herkesin zaten bildiği şeyi doğruladı; otomobil 400 hp gücünde yeni bir turboşarjlı 2.0 litre motor ile gelecek.

 

Moers “Otomobilin güç çıkışı 400 beygiri geçecek. Yeni nesil A45 için yepyeni bir motor tasarladık, bu 2.0 litre motor öncekinden tamamen farklı. Öte yandan, ben aşırı güçlü otomobillerin bir hayranı değilim, otomobilin sürüş dinamiklerini de aynı seviyede yapmazsanız fazla gücün bir anlamı yok. A45 bu anlamda dengeli.” dedi.

 

AMG A45’i farklı bir lige taşıyan yeni motorun yanı sıra, otomobil mekanik güncellemelerden de faydalanacak. 4Matic dört çekişli sürüş sistemi, yenilenen şasi, direksiyon ve frenler, ayrıca henüz söylenti aşamasında olsa da bir “Drift” sürüş modu bekleniyor. Tobias Moers, bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı ancak Mercedes-AMG A45 bu özelliğe sahip olursa Ford Focus RS karşısında eli güçlenecektir. Focus RS 2019 ya da 2020’de yerini yeni nesile bırakacak.

 

AMG A45 bu yıl sona ermeden piyasada olacak ve yanına A35 adını alması beklenen daha düşük güçlü bir model de katılacak.

Son Güncelleme : 09 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo