BMW Concept M8 Gran Coupe, BMW markası için lüksün yeni bir yorumunu sergiliyor

Ototeknikveri     09 Mart 2018 01:35

BMW Concept M8 Gran Coupe, BMW'deki “M” harfinin ardındaki anlamı etkileyici bir tarzda gösteriyor: “her şeyden daha fazla”. Dinamik mükemmelliğin yanı sıra, BMW Concept M8 Gran Coupe, BMW markası için ultra sportif, dışa dönük ve farklı yeni bir lüks model sunuyor.

BMW Concept M8 Gran Coupe, BMW markası için lüksün yeni bir yorumunu sergiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW Grup Tasarım Kıdemli Başkan Yardımcısı Adrian van Hooydonk, “BMW 8 Serisi, BMW serisinin yeni amiral gemisi modeli olacak ve benzersiz sportifliği ve zarafeti bir araya getirecek. BMW Concept M8 Gran Coupe, yeni BMW 8 Serisi'nin en egzotik ve çekici türevine bir göz atıyor.” diyor.

 

Eşsiz bir lüks anlayışının sembolü

BMW Concept M8 Gran Coupe, dört kapılı bir lüks spor otomobilden daha fazlası. Otomobil, yeni ve eşsiz bir lüks anlayışını simgeliyor. BMW M ve BMW i Başkan Yardımcısı Domagoj Dukec bunu “BMW Concept M8 Gran Coupe bir şeyleri karıştırmak, polarize etmek için tasarlandı, sizi duygusal olarak hareketlendirmeli. Bu araba ile özel bir şey arayan ve kalabalığın arasından sıyrılmak isteyen insanlara ulaşmak istiyoruz. Konsept, 8 Serisi'nde olduğu gibi, yeni tasarım dilini gösteriyor. Az sayıda ve net karakter çizgileri, yüzeylerin grafik düzenini vurguluyor." diye tarif ediyor.

 

Ön kısım: nabzı hızlandıran görünüm

BMW Konsept M8 Gran Coupe'nin göz alıcı ön kısmı, alçak, geniş ve heybetli duruşu ile olağanüstü performans deneyimi vaat ediyor. Kaslı yüzeyler ve kaputun hassas konturları, otomobilin üstün sürüş kabiliyetine işaret ediyor.

 

Yeni BMW 8 Serisi'nin yüzü konseptin ön kısım görünümünde belirgin. Böbrek biçimindeki ön panjurun konturları aracın düşük ağırlık merkezini vurgulayarak yola doğru inerken genişliyor. Farlar ön panjurdan biraz daha yükseğe yerleştirilmiş ve bu sayede arabanın asfalta olan yakınlığını daha da vurguluyor. Altın renkli ön panjur çerçevesi, ön tarafa özel bir lüks havası getiriyor. Farların içinde, M8 GTE'den tanınan aydınlatma teknolojisi, BMW'nin imzası niteliğindeki dört gözlü ön cephenin dinamik, altıgen bir yorumunu sunarken, modern motor sporlarının ve lüks kalitenin unsurlarını detaylara taşıyor. Bu arada, karbon fiberle güçlendirilmiş plastik (CFRP) hava girişleri havayı nerede ihtiyaç varsa oraya yönlendiriyor.

 

Yan kısım: şıklık, güçlü bir hassasiyetle buluşuyor

Uzak bir mesafeden bakıldığında bile, BMW Concept M8 Gran Coupe'nin oranları otomobilin dinamik karakterini yansıtıyor. Uzun aks mesafesi, uzun kaput, akan tavan çizgisi ve kısa arka kısım zarif bir sportif coupe silueti yaratıyor. Duygusal açıdan zengin yüzeyler, otomobilin arka tekerleklerinin üzerinde, C sütunlarının etrafındaki omuzlarda zirveye ulaşıyor. Tavan zarif bir şekilde biçimlendirilmiş yüzgeçler vasıtasıyla arkaya akıyor. Aşağı doğru, kaslı ve geniş tekerlek kemerleri, arka aksa geçen gücün görsel bir ifadesini sunuyor. Yüzeyler arasındaki yumuşak geçişler duyulara hitap ederken, otomobilin omuzlarının giderek incelen biçimi, ekstra atletik görüntü için geniş tekerlek izleri ile birleşiyor. BMW Concept M8 Gran Coupe, CFRP'den yapılmış bir çatıya ve aerodinamik olarak optimize edilmiş dış aynalara sahip. Bu, otomobilin ağırlık merkezini görsel ve fiziksel olarak düşürüyor.

 

Rengi yeşilden grimsi maviye farklı ışıklarda değişiyor gibi görünen Salève Vert boya, son derece etkili bir yüzey kompozisyonu oluşturuyor ve arabaya baş döndürücü, tamamen yeni bir görünüm vermek için altın renkli pencere grafikleri, altın renkli frenler, jantlar ve M ikili egzoz ile takım oluşturuyor.

 

Arkada heybetli bir görünüm var

BMW Concept M8 Gran Coupe'nin arkası, M'nin ünlü olduğu dinamizmi ve görsel etkiyi sürdürüyor ve geniş tekerlek izleri ile tekerlek kemerleri otomobilin performans kabiliyetine işaret ediyor. Yatay çizgiler, arka spoylerin altındaki alanın daha fazla ışık yakalamasına ve ekstra görsel bir çeviklik sağlamasına olanak tanıyarak arka kısmı stilistik olarak farklılaştırıyor. Dış kenarlarda, siyah cam kapaklarla ince ve biçimli arka lambalar aracın yoldaki heybetli duruşunun altını çiziyor. Aşağıda, tampon ön apronun dinamik temasını ele geçiriyor. Vurgulanmış difüzör ve ikiz egzoz çıkış borusu birlikte mutlak bir performans mesajı gönderiyor.

 

İleriye bakmak

BMW Concept M8 Gran Coupe'nin çarpıcı dış görünüşü, BMW M'nin temel değerlerini zarafet ve lüksle birleştirerek yeni ve büyüleyici bir form yaratıyor ve BMW M'nin heyecan verici yönünü ortaya koyuyor. Markanın geleceğine bir bakış atmamızı sağlayan BMW 8 Serisi Gran Coupe ve BMW M8 Gran Coupe, 2019'da sunulacak ve BMW 8 Serisi ailesini tamamlayacak.

Son Güncelleme : 09 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo