Mazda Rotary motoru elektrikli otomobiller için geri getiriyor

Ototeknikveri     11 Mart 2018 11:36

Mazda’nın Rotary motoru geri getireceği bir süredir konuşuluyordu. 2015’de tanıtılan RX-Vision konsepti bu konuda herkesi heyecanlandırmıştı. Firmanın Rotary motoru elektrikli otomobillerde sürüş mesafesini artırmak için kullanacağı onaylandı.

Mazda Rotary motoru elektrikli otomobiller için geri getiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda 2019’da Rotary motorları elektrikli otomobiller için geri getiriyor. Mazda Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Martijn ten Brink, Rotary motorun 2019’da geri döneceğini ancak bunun klasik bir şekilde olmayacağını açıkladı. ten Brink “Sürdürülebilir Zoom – Zoom 2030 stratejimiz ile geleceğimiz için bütün planımızı hazırladık. Elektrikli bir otomobil de piyasadaki talep nedeniyle bu planın bir parçası. Biz yanmalı motorlara da inancımızı koruyoruz. 15 hatta 25 yıl sonra bile hala yanmalı motorların yollarda olacağını düşünüyoruz. Hibrit ve plug-in hibrit otomobiller de yanmalı motor gerektiriyor.” dedi.

 

Gelecek yıl çıkacak elektrikli otomobil firmanın yeni modüler küçük otomobil platformunu kullanacak ve boyut bakımından Mazda3 ile benzer olacak. Otomobilde dikey değil yatay yerleştirilmiş tek rotorlu bir motor bulunacak. Motor, bu yıl Toyota’nın tanıttığı e-Palette konseptinde olduğu gibi, sürüş mesafesini artırmak için kullanılacak.

 

Beklenmedik bir şekilde, ten Brink bu yeni motorun bir spor otomobilde kullanılmayabileceğini de belirtti. Motor bir crossover otomobilde karşımıza çıkabilir. RX-Vision ve RX-Vision Coupe konseptlerinden sonra, son RX-8 otomobilin üretildiği 2012’den beri beklenen spor otomobile kavuşamamak bir hayal kırıklığı olabilir.

 

Öte yandan, ten Brink firmasının ilk elektrikli otomobilini gizli tutmak için kafa karıştırmak maksadıyla da bunları söylemiş olabilir. Ortaya nasıl bir şey çıkacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. Rotary motor sadece elektrikli motorlara destek olarak geri dönse de, heyecan verici bir gelişme olarak merakla bekleniyor.

Son Güncelleme : 12 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo