Honda tasarım şefi Iwaki: “Elektrikli otomobiller devasa tasarım olanakları yarattı”

Ototeknikveri     12 Mart 2018 10:55

Honda’nın tasarım şefi Makoto Iwaki otomobillerde elektrikli sürüş teknolojilerine geçişin gelecekteki otomobillerin nasıl görüneceği üzerinde büyük bir etki yaratacağını belirtti.

Honda tasarım şefi Iwaki: “Elektrikli otomobiller devasa tasarım olanakları yarattı”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cenevre Otomobil Fuarı’nda konuşan Makoto Iwaki, Honda’nın tasarı dilinin elektrikli teknolojiler yaygınlaştıkça evrim geçireceğini, çok farklı şekillerde otomobiller görebileceğimizi söyledi.

 

Iwaki “Tasarımın elektrifikasyon ile birlikte evrimleşeceğini düşünüyorum. Elektrikli teknolojiler tasarım için devasa olanaklar sunuyor. Otomobillerin formu da bu teknolojiler sayesinde başkalaşacak.” dedi.

Sektördeki değişiklikler sadece dış tasarımı etkilemeyecek. Iwaki otonom sürüş teknolojileriyle otomobillerin iç mekanlarının da çok değişeceğini söyledi: “Otonom sürüş teknolojileri iç mekan tasarımlarını da büyük ölçüde değiştirecek ve sesli komutlar otomobilin fonksiyonlarının kontrolünde temel araç olacak. Diğer teknolojiler de otomobillerde bugün gördüğümüz bütün küçük düğmelerin yerini alacak.”

 

Iwaki, Urban EV Concept’in konsol boyunca uzanan geniş dokunmatik ekranını gelecekte iç mekanların nasıl görüneceğine örnek olarak gösterdi. Öte yandan, tasarım şefi konseptteki bu radikal iç mekan tasarım bileşenlerinin üretim modelinde ne ölçüde yer alacağı konusunda bilgi vermedi.

Son Güncelleme : 12 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo