2019 BMW 3 Serisi böyle görünecek

Ototeknikveri     12 Mart 2018 11:32

Audi, Mercedes-Benz ve Jaguar’dan sıkı rekabetle karşı karşıya kalan BMW’nin mevcut 3 Serisi modeli bu anlamda marka için iyi bir başarı gösterdi. Öte yandan, modelin yenilenme zamanı da geldi.

2019 BMW 3 Serisi böyle görünecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni G20 3-Serisi’nin nasıl görüneceğini yansıtan bir illüstrasyon hazırlandı. İlk bakışta otomobilde radikal bir değişiklik görünmüyor. Genel stil daha büyük 5 Serisi ile benzer ancak farklılığı detaylar yaratıyor.

 

Ön kısımdan başlarsak, BMW’nin böbrek biçimli ön panjuru daha derin ve arkaya doğru kaputla aynı eğimi takip ediyor. Farlar alt kısımlarda küçük dişlerle dikkat çekiyor ve 5 Serisi’nde olduğu gibi ön panjur ile kesişiyor.

Yan kısma baktığımızda ise derin oyuntulu bir kanalın kapıların alt kısımlarından geçtiğini ve arkaya doğru kıvrımlandığını görüyoruz. Ön çamurluklar Z4 roadster ile benzer köşegen bir kırışıklığa sahip. Hofmeister kıvrımı ise c sütununda krom çerçeve ile köşeli bir kesime sahip.

 

Arka lambaların yakınında çift kırışıklık görülüyor. Arka tampon ise ikili egzozlar ve tampondaki dikey kesikler ile dikkat çekiyor.

 

CLAR mimarisi

Yeni 3 Serisi BMW’nin esnek CLAR platformunu kullanacak. Bu platform X3, 5 Serisi ve 7 Serisi gibi diğer modellerde de bulunuyor. Bu da 3 Serisi’nin arkadan çekişli sürüş sistemi ya da xDrive dört çekişli sürüş sistemiyle sunulabileceğine işaret ediyor.

Otomobilin ağırlığının azaltılması bekleniyor, iç mekanda ise yolculara daha fazla konfor ve daha geniş alan sunuluyor. Kabin stili şu an titizlikle gizleniyor ancak bugüne kadar gördüğümüz prototiplerde yeni dijital kontrol paneli ve vites kolu stili dikkat çekiyor.

 

Üst düzey sürüş gücü

Mevcut otomobilde olduğu gibi, G20 3 Serisi de bir dizi benzinli ve dizel motorlarla sunulacak. Bunlar arasında TwinPower 2.0 litre turboşarlı dört silindirli 250 hp motor da var. Daha fazla güç isteyenler 340i M Performance modelinde 3.0 litre turboşarjlı altı silindirli 360 hp motoru tercih edebilecek. Bunun yanı sıra 315 hp gücünde dört çekişli bir dizel model de sunuluyor.

 

Bu motorlarla birlikte, 230 hp ve 265 hp iki farklı xDrive hibrit versiyon da görebiliriz.

Serinin en üzerinde ilk kez dört çekişli sürüşle sunulacak M3 versiyonu bulunuyor. Model turboşarjlı altı silindirli motorla gelecek ancak BMW’nin ilk olarak BMW M4 GTS’de kullanılan ve 500 hp güç çıkışı sağlayan sulu enjeksiyon sistemi de eklenebilir.

 

Yüksek performanslı lüks rakipler

Yeni 3 Serisi rekabetin en zorlu olduğu segmentlerden birisinde yer alıyor. Modelin rakipleri arasında Mercedes-Benz C-Serisi ve Audi A4 gibi modeller var. Bunlara Jaguar XE, Lexus IS, Infiniti Q50, Genesis G70 ve Kia Stinger bile dahil edilebilir.

 

Henüz kesin olmamakla birlikte, yeni BMW 3 Serisi’ni Ekim ayında Paris Motor Show’da görebiliriz.

Son Güncelleme : 12 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo