Porsche ve Audi yeni PPE EV platformu geliştiriyor

Ototeknikveri     12 Mart 2018 01:18

Audi ve Porsche birlikte yeni nesil bir elektrikli mimari geliştiriyor. Bu mimari gelecekte Volkswagen Grubu’nun lüks markalarında kullanılacak.

Porsche ve Audi yeni PPE EV platformu geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni platformun üç farklı versiyonla sunulacağı öğrenildi. Bunlardan ikisinin mühendisliği Audi tarafından, birisi Porsche tarafından yapılacak.

 

PPE (Premium Platform Electric) kod adı verilen mimari Porsche Mission E’nin J1 platformunun ve Audi e-Tron Quattro’da kullanılacak modifiye edilmiş MLB’nin yerini alacak.

PPE, MEB ve J1’den bazı bileşenler ve teknoloji modüllerini kullanacak ancak bunlar yüksek performanslı lüks otomobillere uyum için optimize edilecek.

Audi teknik geliştirme şefi Peter Mertens’e göre, Audi ICE, hibrit ve pilli elektrikli güç aktarım mekanizmaları için yeni nesil MLB platformu geliştirme planlarını rafa kaldırdı. Bunun yerine PPE kullanılacak. Mertens “Yönümüzü değiştirdik. Eğer herşeyi yapmaya çalışan bir platformunuz varsa çok fazla potansiyelden vazgeçiyorsunuz. Pahalı ve ağır oluyor ve lüks markalara uymayan boyutları olabiliyor.” dedi.

Yeni platform için aynı zamanda MEB mimarisinin geliştirme aşamasında edinilen tecrübelerden de faydalanılacak. MEB, 2025 yılı itibariyle Volkswagen’in 15 modelinde kullanılıyor olacak.

Son Güncelleme : 12 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo