Mitsubishi portföyüne yeni bir SUV daha ekleyecek

Ototeknikveri     12 Mart 2018 01:51

Mitsubishi, anaakım modellerin yanı sıra spor coupe ve üst düzey sedan otomobiller de çıkartan bir firmaydı. Şimdilerde ise Japon firma daha SUV’lere ve crossover modellere odaklanıyor. Zaten portföyünde SUV modellere sahip olan firma şimdi yeni bir model daha çıkartmaya hazırlanıyor.

Mitsubishi portföyüne yeni bir SUV daha ekleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi tasarım yöneticisi Tsuneshiro Kunimoto markanın yeni bir crossover otomobil planladığını açıkladı. Kunimoto “Bu fikri değerlendiriyoruz. Yeni bir SUV çıkartabiliriz. Özellikle Çin ve Avrupa’da SUV piyasası büyüyor. Dolayısı ile bu Mitsubishi için iyi bir karar olacaktır.” dedi.

Yeni modelin Montero’nun yerini alabileceği düşünülüyor. Bu otomobil ABD’de artık satılmıyor ancak Shogun ismiyle de satılan Pajero SUV hala dünyanın pek çok yerinde bulunuyor. Firmanın portföyünde pek çok SUV ve crossover otomobil var ancak bir off-road tipi aracın eksikliği hissediliyor.

 

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı Japon markaya Nissan’dan bazı parçaları kullanma imkanı da verecek. Bu sayede Mitsubishi Toyota 4Runner, Jeep Wrangler ve Ford Bronco ile rekabet edilecek. Öte yandan, Kunimoto bir SUV’den bahsettiği için tam kapasite bir off-road otomobil ile karşılaşma olasılığımız şimdilik belirsiz.

Her şekilde, Mitsubishi yöneticisi büyüme için potansiyel görüyor: “Mitsubishi güçlü ve orijinal. Pajero ve Dakar’a bakın mesela. Yeni ittifak sayesinde çok fazla seçeneğimiz var. Mitsubishi büyümeye devam edecek.”

 

Kunimoto yeni SUV’nin ne zaman çıkacağını açıklamadı ancak geliştirme sürecinin devam ettiğini ve otomobilde hibrit sistem kullanılabileceğini söyledi.

Son Güncelleme : 12 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo