Sendikadan Ford’a elektrikli otomobil talebi

Ototeknikveri     13 Mart 2018 12:52

Unite sendikası Ford’un İngiltere Dagenham ve Bridgend fabrikalarının dizel yerine elektrikli modeller ve pil üretebilecek şekilde yenilenmesini istiyor.

Sendikadan Ford’a elektrikli otomobil talebi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sektörün en büyük sendikalarından birisi olan Unite, Ford’un iki fabrikasını pil ve elektrikli otomobil bileşenleri üretecek şekilde adapte etmesini istedi. Bu çağrı 2017’de dizel satışlarının %17 düşmesinin ardından geldi. Bazı motorlarını Ford’un Bridgend fabrikasında üreten Jaguar Land Rover 2020’den itibaren üretimi buradan taşımayı planlıyor.

 

Unite, yeni üretim stratejisinin mümkün olan en kısa sürede hayata geçirilmesini talep ediyor. Sendika daha önce de çalışanların işleri güvence altında olduğu sürece yanmalı motorlardan elektrikli otomobillere geçişi desteklediğini belirtmişti.

 

Ford’un Dagenham fabrikası şu anda Fiesta, Focus, C-Max ve EcoSport için dizel motorlar üretiyor. Transit serisi için 1.8 litre ve 2.2 litre dizel motorlar da buradan temin ediliyor.

 

Ford’dan bir sözcü “Ford Bridgend motor fabrikası dünya çapında iyi motorlar üretme konusunda başarılı bir sicile sahip. Otomotiv sektörü hızlı bir değişimden geçiyor. Sendikadan ortaklarımız ile birlikte gelecek için yeni fırsatlar aramaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Firma ayrıca Dagenham fabrikasında 2017 yılında üretimin %1.3 arttığını da belirtti. Ford’un yeni EcoBlue dizel motorların üretimi fabrikada yılın ikinci çeyreğinden itibaren başlayacak.

Son Güncelleme : 13 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo