Volkswagen gelecek yıldan itibaren her ay yeni bir elektrikli otomobil çıkartacak

Ototeknikveri     13 Mart 2018 07:23

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen Grubu pilli elektrikli otomobil üretimini artıracağını, 2022’ye kadar dünya çapında 16 tesisini bu amaçla yenileyeceğini açıkladı.

Volkswagen gelecek yıldan itibaren her ay yeni bir elektrikli otomobil çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şu anda Volkswagen pilli elektrikli otomobillerini sadece üç fabrikasında üretiyor. İki yıl içinde üretim dokuz fabrikaya yayılacak.

 

Bu planlar Volkswagen’in geçen yıl açıkladığı VW Roadmap E planının bir parçası. Firma 2025 yılı itibariyle üç milyon elektrikli otomobil üreteceğini ve grup bünyesindeki dokuz firmada 80 yeni model çıkartacağını belirtti. Bu yıl da üçü tam elektrikli olmak üzere dokuz yeni model grubun hibrit ve elektrikli otomobiller portföyüne katılacak.

 

Volkswagen AG CEO’su Matthias Muller “2019’dan itibaren her ay yeni bir elektrikli otomobil çıkartacağız. Bir kaç yıl içinde dünyadaki en büyük elektrikli otomobil filosuna sahip olmak istiyoruz.” dedi.

 

Bu devasa büyümeyi destekleyecek yeterli pil kapasitesi için grup Avrupa ve Çin’de pil üreticileri ile toplam 20 milyon euro’luk anlaşma imzaladı. Kuzey Amerika için kullanılacak pil tedarikçisi de önümüzdeki günlerde belirlenecek.

 

Uzmanlar Volkswagen’in elektrikli teknolojilere olan bu büyük ilgisini 2015 yılında patlak veren “dieselgate” skandalının etkisinden kurtulmak istemesine bağlıyor. Dizel skandalı 2015 yılında ABD Çevre Koruma Ajansı Volkswagen’in turboşarjlı direkt enjeksiyonlu (TDI) motorlarında testler sırasında emisyonları manipüle eden “defeat device” donanımı bulduğunda ortaya çıkmıştı. Yapılan hilenin dünya çapında 11 milyon otomobili etkilediği anlaşıldı. Volkswagen otomobillerin düzeltilmesi için 29.7 milyar dolar, yasal cezalar için ise 2.8 milyar dolar harcadı.

 

Öte yandan, Muller elektrifikasyonun firmanın geleneksel teknolojilerden tamamen uzaklaştığı anlamına gelmediğini de belirtti.

 

Muller “Geleceğin mobilitesine çok büyük yatırımlar yapıyoruz ancak bunu yaparken günümüz teknolojilerini ve gelecekte de önemli rol oynayacak mevcut taşıtları ihmal etmiyoruz. 2018’de geleneksel taşıt ve motor portföyümüze 20 milyar euro yatırdık, önümüzdeki beş yılda bu rakam 90 milyar euro’ya çıkacak.” dedi.

 

Grup finansal bakımdan da dieselgate skandalını sağlam şekilde atlattı. Volkswagen Grubu’nun satış gelirleri %6.2 artışla 230.7 milyar euro’ya ulaştı ve rekor kırdı. İşletme kârı ise brüt 17.0 milyar euro, net 13.8 milyar euro oldu.

 

Dizel krizine yapılan harcamalara karşın, 2017 yılı sonunda grubun net likiditesi 22.4 milyar euro olarak korundu. 2017 mali yılında yapılan masraflar çoğunlukla Kuzey Amerika’da 2.0 litre ve 3.0 litre TDI araçların geri satın alımı ve düzeltmelerinden ve yasal cezalardan kaynaklandı.

Son Güncelleme : 15 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo