Volkswagen elektrikli otomobil üretimini 16 fabrikaya yayacak

Ototeknikveri     14 Mart 2018 03:52

Volkswagen Grup, 2022 yılı sonuna kadar elektrikli otomobil üretimini dünyanın çeşitli noktalarındaki 16 fabrikasına yayacağını açıkladı.

Volkswagen elektrikli otomobil üretimini 16 fabrikaya yayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi aynı zamanda Avrupa ve Çin’deki elektrikli otomobil projeleri için pil üretimi ve diğer alanlarda kurulacak ortaklıklara 20 milyar euro harcayacağını açıkladı. Önümüzdeki günlerde Kuzey Amerika için de tedarikçi anlaşmalarının imzalanması bekleniyor.

 

Volkswagen Grubu 2025 yılına kadar 12 markası ile yılda 3 milyon elektrikli otomobil üretebilecek noktaya gelmeyi hedefliyor. Bu markalar Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda ve Seat’ı da kapsıyor.

 

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil filosuna sahip olma hedefi ile, Volkswagen Grubu gelecek yıldan itibaren her ay yeni bir elektrikli otomobil çıkartacak. Grup, 2025’e kadar 80 yeni elektrikli model çıkartmayı, 2030 yılında grup bünyesindeki 300 modelin tamamı için elektrikli bir versiyon sunmayı planlıyor.

 

Grup ayrıca pilli elektrikli otomobilleri için I.D. alt markasını kuruyor. Yeni markanın ilk modeli 2020’de Neo hatchback olacak. Audi ise yeni elektrikli E-Tron SUV’nin teslimatlarına bu yıl içinde başlayacak.

 

2015’teki dizel skandalının ardından Volkswagen’in üzerinde temiz teknolojilere geçme yönündeki baskı arttı. Grup son zamanlarda giderek daha fazla elektrikli ve hibrit otomobillere odaklanmaya başladı. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Volkswagen CEO’su Matthias Müller dizel otomobillerin şehir merkezlerinde yasaklanmasına karşı çıkması ve dizeli sorunun değil çözümün bir parçası olduğunu söylemesi dikkat çekti. Dizelden uzaklaşma sürecinde, Toyota da Avrupa portföyünden dizel otomobilleri tamamen çekeceğini açıkladı.

 

Daha düşük harcama

Volkswagen, elektrikli otomobil atağının yanı sıra harcamalarını azaltmak için bir plan uyguluyor. Grubun geliştirme harcaması 2017’de %3.9 azalarak 13.1 milyar euro oldu. Bu rakam firmanın satışlarının %6.7’sini oluşturuyor, bunun 2020’ye kadar %6’ya çekilmesi hedefleniyor.

 

Volkswagen bu yıl daha yüksek satış rakamları ve gelir hedefliyor. Grubun satış dönüşümü geçen yıl %7.4’tü. Bu yıl için de %6.5 - %7.5 aralığında hedef konuldu.

 

Geçen yıl Audi’nin işletme karı – 2016’da 4.85 milyar euro’dan - 5.06 milyar euro’ya çıktı. Porsche’nin dayanak gelirleri ise 3.73 milyar euro’dan 4.00 milyar euro’ya yükseldi.

 

Son Güncelleme : 15 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo