Mercedes B Serisi’nden neden vazgeçmiyor?

Ototeknikveri     14 Mart 2018 04:34

Mercedes-Benz B serisinin Avrupa satışları yıllardır geriliyor. 2012 yılında, Mercedes bu modelden 120.000'den fazla satıyordu. Geçen yıl ise bu rakam 62.000'e geriledi. Çöküşe rağmen Mercedes satış yöneticisi Britta Seeger, B serisinin yenilenerek piyasada tutulmaya devam edileceğini söyledi. Seeger bunun nedenlerini verdiği bir röportajda açıkladı.

Mercedes B Serisi’nden neden vazgeçmiyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes kompakt modeller ailesi şimdi altıdan dokuz modele genişleyecek. Yavaş satan B serisi gibi kompakt bir minivan için hala yer olduğunu düşünüyor musunuz?

B serisi, önemli ve gelecek vadeden bir segmentin parçası olduğundan, yenilenerek piyasaya sunulmaya devam edilecek. Yeni kompakt ailemizde de pazara yedi kişilik araçlar getireceğiz. Çin'de yedi kişilik araçlar için artan bir istek görüyoruz ve bu talebi karşılamalıyız. Bir minivan mı yoksa SUV mi olacak, bunu bekleyip göreceğiz. Şimdiye kadar, gerçekten güzel bir araba ve çok önemli bir ürün olan ailenin ilk yeni modeli A serisini gördük.

 

EQ kompakt EV yeni A ve B serisi ailelerinin bir parçası olacak mı?

Hayır. Pil ile çalışan araçlar, hepsi EQ ailesine ait ve özel olarak üretilmiş modeller olacak.

 

Dünyanın her yerindeki yetkililer, birçok taşıtta çeşitli elektrifikasyon çözümlerine gidilmesini gerektirecek daha düşük emisyonlar için bastırıyor. Aynı zamanda, AMG yüksek performanslı bölümünüz ve rakibiniz olan BMW M, her ikisi de geçen yıl rekor satış elde etti. Yetkililerin talebi ne olursa olsun, varlıklı insanların hala güçlü ve benzinli arabalara sahip olmak isteyeceklerini söylemek doğru mu?

Bu müşteri kitlesi yüksek performanslı arabaları seviyor. Bu farklı ihtiyaçları karşılamak için çeşitli ürünler sunmak zorundayız. 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'na bakarsanız, yüksek performanslı bir otomobil, (Formula One'dan türetilmiş) Project One ve kentsel, tam elektrikli, tamamen bağımsız Vision EQ konseptini birlikte açıkladık. Standımızda kalabalık neredeydi? Project One tabii daha çok ilgi gördü. Bununla birlikte, 2025 yılına kadar ürünlerimizin yüzde 15 ila yüzde 25'i elektrikli hale gelecek. Zaman ve tüketicilerin talebi bize hangi oranlarda elektrikli, plug-in hibrit, 48 volt hibrit, benzinli ve dizel araçlar sunacağımızı gösterecek.

 

Dizelin geleceği var mı?

Dizel motorlarımızdan ve dizel satışlarımızdan çok memnunuz. Geçtiğimiz yıl Almanya ve İngiltere gibi bazı bireysel pazarlarda bazı iniş çıkışlar gördük, ancak genel olarak dizel satışlarımız küresel bazda sadece yüzde 1'den az düştü. Bununla birlikte, satış hacmimiz arttıkça dizel satışlarımız bir önceki yıla göre daha yüksek oldu.

 

Mercedes, 2016 yılında dünyanın en çok satılan premium markası olmaya geri döndü ve 2017'de liderliğini güçlendirdi. Bu konumu koruyabilecek misiniz?

Müşterilerimize doğru seçimi yapabilmeleri için en iyi çözümleri sunacağımızdan eminiz. 2020 yılına kadar 1 numaralı premium marka konumunu elde etmeyi ve bunu korumayı öngördüğümüzde, 2011 yılıydı ve üçüncü sıradaydık. Üçüncülük, birinci olmaya alışkın Mercedes için çok rahat bir pozisyon değildi. Çok fazla çalıştık ve başlangıçtaki planlarımızın da ötesine geçen bri başarı elde ettik.

 

Seviye 3 otonom sürüş kabiliyeti ilk olarak bir Mercedes otomobilinde mi görünecek yoksa bu teknoloji EQ EV ürünleriniz için mi tasarlandı?

Bir sonraki Mercedes S serisi Seviye 3'ü sunacak. Yeni teknolojileri bir sonraki aşamada çıkacak yeni modeller için de uygun olduklarında hemen sunuyoruz. Örneğin, yeni A serisinde yeni MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) arayüzümüzü tanıttık, çünkü bu müşteri grubunun ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde uyuyor ve daha sonra başka modellere de yaygınlaşabilecek bir sistem.

Son Güncelleme : 15 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo