Ford direksiyon gevşemesi şikayetleri nedeniyle 1.4 milyon otomobili geri çağırıyor

Ototeknikveri     15 Mart 2018 01:44

Bazı Ford Fusion ve Lincoln MKZ otomobiller direksiyonda meydana gelen boşluk ve kontrol kaybı nedeniyle geri çağırılıyor.

Ford direksiyon gevşemesi şikayetleri nedeniyle 1.4 milyon otomobili geri çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, ABD'de 1 milyon 301 bin 986, Kanada'da 62.479, Meksika'da 14.172, toplamda 1 milyon 378 bin 637 otomobili geri çağırdığını açıkladı. Geri çağırma kapsamına 6 Ağustos 2013 – 29 Şubat 2017 arasında Flat Rock'ta üretilen 2014 – 2017 Ford Fusion otomobiller, 25 Temmuz 2013 – 5 Mart 2018 tarihleri arasında Hermosillo'da üretilen 2014 – 2018 Fusion ve Lincoln MKZ otomobiller alındı.

 

Firmanın açıklamasına göre, sorundan etkilenen otomobillerde direksiyon mekanizması torku koruyamıyor ve zaman içinde cıvata gevşiyor. Eğer zamanında düzeltilmezse direksiyon simidinin yerinden çıkması, kontrol kaybı ve kaza riski oluşabiliyor.

 

Ford direksiyonun yerinden çıktığı iki kaza yaşandığını, bunlardan birinde bu durumdan kaynaklı yaralanma meydana geldiğini bildirdi.

 

Geri çağırma sürecinde araç sahipleri önümüzdeki haftalarda bilgilendirilecek ve bayiler ücretsiz olarak direksiyon cıvatalarını daha uzunları ile değiştirecek.

 

USA Today'in haberine göre ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) söz konusu araçlarda direksiyonun gevşemesi ile ilgili 45 şikayet geldi.

 

Bir geri çağırma da yangın riski nedeniyle

Bir diğer güvenlik kampanyası kapsamında Ford 2013 – 2016 Focus ve 1.0 litre Fox GTDI motor ve B6 manuel şanzımanlı 2013 – 2015 Fusion otomobilleri yangın riski nedeniyle geri çağırıyor.

 

Bu geri çağırma Kuzey Amerika'da debriyaj plakaları kırılabilen 5872 otomobili kapsıyor. Ekstrem vakalarda şanzıman sıvısı dışarı sızabiliyor ve herhangi bir kaynaktan ufak bir kıvılcımla sorun motor bölümünün alev almasına kadar gidebiliyor.

 

Ford şimdiye kadar bu sorundan kaynaklanan bir kaza ya da yaralanma yaşanmadığını belirtti. Bu geri çağırma ile ilgili müşterilerin tam olarak hangi tarihlerde bilgilendirileceği belirtilmedi ancak yetkili bayilerden randevu alan araç sahiplerinin ücretsiz şekilde söz konusu sorunla ilgili tamir ya da parça değişim işlemlerini yaptırabilecekleri açıklandı.

 

Focus araçlarda debriyajdaki sorunu tespit edebilen ve önleyebilen bir yazılım güncellemesi yapılacak, gerekirse debriyajlar değiştirilecek. Fusion araçlara ise yeni debriyaj takılacak.

 

Son Güncelleme : 15 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo