Volkswagen'den yeni güvenlik merkezi

Ototeknikveri     15 Mart 2018 08:18

Yeni güvenlik merkezi ile Volkswagen taşıt güvenlik uzmanlığını tek lokasyonda birleştiriyor.

Volkswagen'den yeni güvenlik merkezi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güvenlik merkezi için firmanın Wolfsburg'daki tesisleri içinde 8000 metrekare alana üç katlı yeni bir bina inşa edildi. Merkezde yanal ve rotasyoel taşıt hareketlerinin yatay ve dikey şekilde simüle edebilen modern bir kızaklı kaza canlandırma ünitesi de bulunuyor.

 

Volkswagen taşıt güvenliği yöneticisi Dr. Gunnar Koether “Bu modern kızak sistemi bir kazanın dinamik hareketlerini yeniden canlandırmamıza ve kaza öncesi senaryoları simüle etmemize imkan veriyor.” dedi. Bu, kızaktaki gelişmiş ve hassas kontrollü hidrolik sistem sayesinde mümkün oluyor. Bu sayede kızak testlerinde acil fren sistemi gibi modern aktif güvenlik sistemlerinin çalışması da değerlendirilebiliyor. Örneğin fren testinde otomobil 80 km/s hıza çıkartıldıktan sonra darbenin hemen öncesinde kısa süreli fren uygulanıyor. Bu kaza öncesi fren gerçek dünya kaza senaryolarına uyuyor.

 

Teknik geliştirme servisleri yöneticisi Kaş Schweingruber yeni tesisle ilgili “Bu şekilde Volkswagen kaza araştırmalarında yeni standartlar belirliyor. Bu yeni güvenlik merkezinde tüm güvenlik bağlantılı çalışmalarımızı tek çatı altında birleştiriyoruz. Bu hem yeni test teknolojilerini kullanmamıza imkan veriyor, hem de tasarruf ve sinerji sağlıyor.” diye konuştu.

 

Yeni kızak ünitesinde 100 km/s hızlara ve üç ton ağırlığa kadar taşıt testleri yapılabiliyor. Zemin altındaki ray sistemi 140 metre uzunluğunda. Yeni bir palet değiştirme sistemi sayesinde bir test yapılırken yeni testin hazırlığı da yapılabiliyor. Volkswagen'in teknik geliştirme bölümü her yıl 800 kızak testi yapıyor.

 

Yeni kızak sistemine ek olarak tesisin giriş katında başka test üniteleri de bulunuyor. Birinci katta testlerde kullanılan taşıtların hazırlığı ve test sonrası analizler yapılırken, ikinci katta geliştirme ekibinin çalışma alanları bulunuyor. Yeni yüksek teknolojili kızak sistemi 1988'den beri faaliyette olan ikinci kaza testi ünitesinin yanına inşa edilmiş. Böylece iki ünite aynı kontrol odasından yönetiliyor.

 

 

Son Güncelleme : 17 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo