Yeni 2018 Audi SQ2 onaylandı

Ototeknikveri     16 Mart 2018 12:51

Audi yüksek performanslı SQ2 SUV'nin hazırlandığını onayladı. Öte yandan, yeni Q2 saf kan bir RS modeli olmayacak.

Yeni 2018 Audi SQ2 onaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi patronları tarafından yıllık basın konferansında açıklanan SQ2 bu yıl içinde satışa çıkacak ve 250 hp üzerinde güç çıkışına sahip olması beklenyior. Yeni model Audi'nin 2019'un sonuna kadar çıkartmayı planladığı 11 yeni SUV'den birisi olacak.

 

Marka “SQ2” ismini tescil ettirmek için 2013'te başvurmuştu. İlk test otomobilleri ise iki yıl önce görülmeye başlandı.

 

Fotoğraflarda dörtlü egzoz çıkışları ve geniş ön hava girişleri dikkat çekiyor ancak daha önce görüntülenen kaporta kiti ve büyük tekerleklerin bu kez olmadığı görülüyor. Küçülen tekerleklerin arkasında büyük frenler ise hala fark ediliyor.

 

Yeni model hem yolda hem de arazide test ediliyor, bu da otomobilin crossover sınıfında en iyi yol tutuşuna sahip modellerden birisi olacağını gösteriyor. Yeni otomobil Mercedes-AMG GLA 45 gibi modellerle rekabet edecek ve RS Q3 modelinin altında konumlanacak.

 

SQ2'de Audi S3'ten alınan dört silindirli 2.0 litre turbo motorun kullanılması bekleniyor. Motor bu modelde yaklaşık 300 hp güç çıkışı veriyor ancak Q2'nin konumu göz önüne alınırsa güç çıkışı 250 hp'ye kadar inebilir. Standart dört çekişli sürüşle model Audi'nin büyüyen SQ ailesinde SQ5 ve SQ7 gibi yüksek performanslı SUV otomobillerin yanında yer alabilir.

 

Audi'nin teknik geliştirme yöneticisi Stephan Knirsch geçen yıl “MQB platformunu kullanmak kolay olabilir. Q2, A3 ile pek çok özelliği paylaşıyor ancak önce pahalı Q2 modellerine olan ilgiyi görmeliyiz” demişti. Knirsch, Q2'nin fiyatının tüm opsiyonel özelliklerle birlikte 45.000 euro'ya kadar çıkabileceğini itiraf etti. Giriş seviyesi bir SQ2'nin fiyatını da 37.000 euro civarında tahmin edebiliriz.

 

Yeni Q2 SUV, S3 ile aynı Progresif Direksiyon sistemini sunuyor. Audi içinden kaynaklar RS3'ün 365 hp motoruyla daha fazla güç de sunulabileceğini belirtiyor. Bu model RS Q2 adını alabilir.

 

Son Güncelleme : 17 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo