Yeni Audi Q1 SUV 2020’de gelecek

Ototeknikveri     19 Mart 2018 11:24

Audi Q ailesinin en küçük üyesi iki yıl içinde yollarda olacak.

Yeni Audi Q1 SUV 2020’de gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin SUV serisi büyümeye devam ediyor. Yeni Q1 modelinin üretimi için yeşil ışık yakıldı.

 

Rakipleri BMW ve Mercedes’in aksine Audi uygun fiyatlı lüks otomobiller üretme konusunda deneyimli. A1 2010’dan beri piyasada ve yılda yaklaşık 100.000 adet teslimatla Avrupa’da Audi’nin en çok satan modellerinden birisi.

 

Q1 için tahminleri sorulduğunda ise Audi satış ve pazarlama yöneticisi Bram Schot “SUV trendini görmezden gelemezsiniz. Önemli olan SUV programımızı ne kadar geniş ve derin tutacağımız. İş fırsatlarına göre değişen şekikde, gelecek ürün portföyümüze karar veriyoruz. Öte yandan, yeni Q1’i iki ya da üç yıl içinde yollarad görürseniz şaşırmayın. Piyasalara hızlı yanıt vermeye çalışıyoruz.” dedi.

 

Alman marka yeni Q1 için A1 modelini temel almayı planlıyor. İkinci nesil A1 bu yılın sonunda piyasaya çıkacak ve sadece DNA’sının büyük kısmını değil, stilini de Q1 ile paylaşacak.

 

Her iki yeni model de Volkswagen Grubu’nun MQB platformunun en küçük versiyonunu kullanıyor. Bu platform Seat Ibiza ve VW Polo’nun da temelini oluşturuyor. Q1 bu sayede üç silindirli 1.0 litre turbo benzinli, daha güçlü 1.5 litre motor ve 1.6 litre dizel gibi en yeni motorları kullanabilecek.

 

Q1 piyasaya çıktığında yarı hibrit teknolojisi de Audi’nin portföyünde biraz daha yaygınlaşmış olacak. Amiral gemisi A8 sedan şimdiden bu sisteme sahip ve kalkış sırasında motoru destekleyen küçük bir başlatıcı jeneratör ile performans ve verimliliği artırıyor.

 

A8’in sistemi Q1 boyutundaki bir otomobil için biraz pahalı olabilir ancak Skoda Cenevre’de Q1 için daha uygun olabilecek, yine 48V başlatıcı jeneratörlü, MQB A0 temelli bir sistem tanıttı.

 

Q1 önümüzdeki yıllarda Audi’den çıkan tek yeni SUV olmayacak. Alman marka Range Rover ile rekabet edecek Q8’i ve yeni Q4 modelini de onayladı.

 

Bunların yanı sıra Q5, Q8 ve yeni nesil Q3 modellerinin yüksek performanslı versiyonları hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 21 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo