2019 Subaru Forester: fotoğraflar, özellikler, çıkış tarihi

Ototeknikveri     20 Mart 2018 12:07

Subaru Forester kapsamlı bir güncellemeden geçiriliyor ve beşinci nesil 28 Mart’ta New York Auto Show’da tanıtılacak.

2019 Subaru Forester: fotoğraflar, özellikler, çıkış tarihi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Forester, Subaru’nun portföyünde 20 yıldan uzun bir süredir önemli bir model ve uygun fiyatlı bir kompakt crossover isteyen herkes için cazip bir seçenek. Geçen yıl Forster ABD’de 180.000 adet satışla Outback’in ardından Subaru’nun en çok satan ikinci modeli oldu.

 

2019 Forester daha da gelişmiş ve görsel bakımdan daha çekici olacak.

 

Yeni Forester nasıl görünecek?

Dördüncü nesilde özellikle yeni VW Tiguan ile kıyaslandığında Forester’in görünümünü olumsuz eleştirenler vardı. Subaru tasarımcıları beşinci nesilde bu meseleyi çözmeye kararlı görünüyorlar.

Teaser beşinci nesil Forester’in yeni C şekilli arka lambalarla geleceğini ortaya koyuyor. Yollarda görüntülenen kamuflajlı prototiplerden ise bazı özelliklerin Ascent ile ortak olacağını, ayrıca yeni nesil Forester’in öncekinden biraz daha büyük olacağını anlıyoruz. Viziv Future konseptinden bazı özellikler de Forester’de yer alacak.

 

İç mekan tasarımı henüz gizemini koruyor ancak Subaru’nun kabinde teknoloji bakımından pek çok güncelleme yapması bekleniyor. Bu güncellemelerin odak noktasında Uyumlanabilir Seyir Kontrolü, Şerit Koruma Asistanı ve Yoldan Çıkma Uyarısı, Kaza Öncesi Fren ve Kaza Öncesi Gaz Yönetimi gibi özelliklerden oluşan Eyesight sistemi bulunuyor.

 

2019 Forester hangi platformu kullanacak? Hangi motorlar bekleniyor?

2019 Forester, firmanın portföyünde Subaru Global Platform’u kullanan dörtdüncü model olacak. Bu platformun kullanımı Subaru’ya yeni Forester’in elektrikli versiyonlarını hazırlama şansı da verecek. Toyota ile kurulan ortaklık sonucu, yeni modelde Prius Prime’den alınan plug-in hibrit sistemin kullanılabileceği söylentileri var.

 

Geleneksel motor seçeneklerinin ise CVT şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle çalışacak dört silindirli boksör motorlardan oluşması bekleniyor. Subaru’nun manuel şanzıman seçeneğini de sunmaya devam etmesi bekleniyor. Ascent’in 260 hp 2.4 litre turbo boksör motorunun da yeni Forester’de yer alması gündemde ancak henüz kesinleşmedi.

 

Subaru Forester ile aynı segmentte ve benzer fiyatlardaki alternatifler arasında 24.000 dolara alınabilen Honda CR-V, 24.150 dolar başlangıç fiyatı ile Mazda CX-5 ve 24.595 dolar fiyatlı VW Tiguan bulunuyor.

Yeni Forester ne zaman satışa çıkacak?

2019 Subaru Forester’in mevcut neslin 22.975 dolar fiyatının biraz üzerine çıkarak rakipleri gibi 24.000 dolar bandında bir fiyatla satılması bekleniyor. New York’ta tanıtılacak yeni Forester yılın ikinci yarısında bayilerde olacak.

 

Son Güncelleme : 22 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo