Volkswagen Arteon station modelini onayladı

Ototeknikveri     20 Mart 2018 01:21

Yeni Arteon’un station versiyonu muhtemelen altı silindirli bir motorla yakında çıkacak.

Volkswagen Arteon station modelini onayladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Arteon modeli için bir station versiyon hazırladığını ve bu yeni modelin tasarımının tamamlandığı açıkladı. Henüz kesin bir çıkış tarihi verilmese de, Arteon bu yıl içinde ABD ve Çin’de çıkacak.

 

Yeni station versiyon daha büyük ve güçlü bir motor seçeneği kullanabilir. Volkswagen yöneticilerinin bunun için altı silindirli yeni bir motoru düşündükleri öğrenildi.

 

Volkswagen’in orta boy ve büyük boy modellerden sorumlu yöneticisi Dr. Elmar-Marius Licharz, 2017’de Arteon’un bir station versiyonunu yapmak istediğini, bunun planlamalarını yaptıklarını ancak henüz sonlanmadığını söylemişti.

 

MQB mimarisinin esnekliğine de değinen Licharz, “Eğer altı silindirli bir motor yaparsak, ki Arteon için bunu değerlendiriyoruz ve bir prototipte yer verdik, bu motoru Atlas’ta da kullanabiliriz.” demişti.

 

Şu anda Volkswagen Grubu’nun Avrupa’da satışta olan MQB mimarili modelleri arasında altı silindirli motor kullanan yok. Eğer Volkswagen bu motora Arteon’da yer vermeye karar verirse bu bir ilk olacak.

 

Volkswagen markası kendisini VW Grubu içerisinde Skoda ya da Seat gibi markalar yerine Audi gibi daha lüks bir konuma yaklaştırmaya çalışıyor. Arteon ise Volkswagen’in daha lüks bir noktaya yerleşme çabasını yansıtan ilk modeli. Yeni model BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 Sportback ile rekabet edecek.

Son Güncelleme : 22 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo