Audi 2020’de Q3 ile aynı boyutta bir elektrikli SUV çıkartacak

Ototeknikveri     20 Mart 2018 02:03

Audi 2021’e kadar beş elektrikli model çıkartmayı planlıyor. Bunlardan birisi de Q3 ile aynı boyutta bir elektrikli crossover olacak.

Audi 2020’de Q3 ile aynı boyutta bir elektrikli SUV çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni elektrikli SUV, e-tron, e-tron Sportback ve e-tron GT modellerine katılacak. Bu modelin SAIC ile ortak girişim kapsamında sadece Çin için üretilmesi bekleniyor. Güney Çin’de üretilecek yeni SUV en azından ilk etapta ihraç edilmeyecek.

 

Audi yönetim kurulu başkanı Rupert Stadler geçtiğimiz hafta markasının Ingolstadt’daki yıllık basın konferansında Q3 temelli yeni SUV ile ilgili açıklama yaptı. Stadler, yeni modelin Volkswagen Grubu’nun elektrikli MEB platformunu kullanan ilk Audi otomobil olabileceğini söyledi.

 

Audi’nin teknik geliştirmeden sorumlu yöneticisi Horst Glaser ise otomobilin boyutunun Q3 ile benzer olacağını söyleyerek, otomobilin konumunun rakiplerine bakarak anlaşılacağını söyledi. Glaser, yeni e-tron crossover otomobilin elektrikli Volvo XC40 ile rekabet edeceğini ima etmiş olabilir. Audi’nin 2020’ye kadar çıkacak BMW ix3 ile de rekabet etmek istediği düşünülüyor.

 

Glaser tasarımla ilgili detay vermese de, yeni modelin Audi’nin son ürünleri ile özellikle de diğer e-tron modelleri ile benzer bir görünümü paylaşacağını belirtti. Glaser “Tasarım saf Audi kimliğini yansıtacak. İç mekan saf kan Audi olacak. Multimedya için Audi sistemi kullanılacak. Özetle, otomobilin her noktasından bir Audi kullandığınızı net şekilde anlayacaksınız.” dedi.

 

Elektrikli e-tron modelleri için isimlendirme stratejisi, Audi’nin elektrikli otomobillerini hibrit ve yarı hibrit modellerinden ayırmak istediğini gösteriyor. Dizel – elektrikli plug-in Q7 e-tron modelinin bu nedenle adının değiştirilip değiştirilmeyeceği bilinmiyor ancak Glaser bu konuda bir şey yapacakları sinyalini verdi ve kafa karıştırıcı olmaması için isimlendirme üzerine yeniden düşünmeleri gerektiğini söyledi.

 

E-tron ve e-tron Sportback, Q3 crossover otomobilden daha büyük ve Audi A8 ile MLB platformunun yeni versiyonunu paylaşacaklar. E-tron Gran Turismo da yine Porsche Misson E gibi bu platformu kullanacak.

 

Audi-SAIC yeni SUV için hangi platformu kullanacak bunu henüz bilmiyoruz ancak Çinli firmanın deneyimine ve önceki yaptıklarına bakarsak tamamen özel bir platform geliştirmeleri mümkün.

Son Güncelleme : 22 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo