2019 Mercedes-Benz A-Serisi sedan Audi A3'ün pastasından pay istiyor

Ototeknikveri     20 Mart 2018 09:51

Mercedes-Benz yen, A-Serisi sedan modelini hala kamuflajla gizliyor ancak arka kısmı hariç otomobilin nasıl görüneceğini büyük oranda anladık.

2019 Mercedes-Benz A-Serisi sedan Audi A3'ün pastasından pay istiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kleber Silva yeni çıkacak dört kapılı kompakt otomobil için oldukça gerçekçi çizimler hazırladı. Çizimlerde C sütununa kadar hatchback model ile benzer bir tasarım canlandırıldı ve buna yeni bir arka kısım eklendi.

 

Silva'ya göre, 2019 A-Serisi sedan arka kısmı ile kendisinden büyük C, E ve S Serisi modellerinden ayrılıyor ve neredeyse ikizkenar yamuk arka lambalar yerine daha geleneksel, bir krom şerit ile birbirine bağlanan yatay lambalar kullanıyor.

 

Aslında bu A-Serisi sedan ile ilk karşılaşmamız değil. Mercedes böyle bir konsepti geçen yılki Şanghay Auto Show'da tanıtmıştı. Konseptte Panamericana ön panjur ve farklı arka lambalar bulunuyordu. Üretime geçirilip geçirilmeyeceğini bilmiyoruz ancak bu çok daha agresif bir tasarımdı.

 

Beş kapılı A-Serisi'nin aksine, sedan Kuzey Amerika'da satılack. Otomobilin yıl sonuna kadar bayilere ulaşması bekleniyor. Yeni modelde hatchback modelden alınan motorlar da bulunacak. Detaylar çıkış tarihine yakın açıklanacak ancak Avrupa'da otomobilin farklı benzinli ve dizel motorlarla sunulması, Amerika'da dizel seçeneğe yer verilmemesi bekleniyor.

 

A-Serisi için bir AMG 45 versiyonu yapılıp yapılmayacağını ya da Audi RS3 sedan rakibinin yeni CLA'nın en üst versiyonu mu olacağını birlikte bekleyip göreceğiz. AMG versiyonu olursa farklı kaporta kiti ve AMG özelliklerinin yanı sıra 400 hp civarı güç çıkışı ve dört çekişli sürüş sistemi ile gelebilir.

 

ABD'de Mercedes ailesinin en uygun fiyatlı üyesi muhtemelen 31.950 dolara (26.000 euro) satılan dört kapılı A3'ten biraz daha pahalı olabilir. Yeni A-Serisi Avrupa'da rakiplerinden 5000 euro kadar daha pahalı.

 

 

Son Güncelleme : 22 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo