Heyecanlı sürüş için yeni Polo: Volkswagen Polo R Supercar

Ototeknikveri     21 Mart 2018 01:49

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası (WRX) için yeni Polo R Supercar tanıtıldı.

Heyecanlı sürüş için yeni Polo: Volkswagen Polo R Supercar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Motorsport'dan yeni Polo R Supercar, Autostadt Wolfsburg'da tanıtıldı. 570 hp gücünde dört çekişli otomobil yeni görünümü ile FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nda yarışacak. Optimize edilmiş aerodinamiğin yanı sıra, otomobil yeni bir stratejik ortaklığı da yansıtıyor: Volkswagen'in en güçlü ve sportif modellerinin merkezi Volkswagen R, 2018'de PSRX Volkswagen İsveç takımının ortağı ve Volkswagen Motorsport ile işbirliğini yoğunlaştırıyor.

 

Yeni WRX sezonu 14 – 15 Nisan'da Barselona'da başlıyor.

 

Liderliği elinde bulunduran Rallikros dünya şampiyonu Johan Kristofferson ve takım sahibi Rallikros süperstarı Petter Solberg'in katılımı ile, yeni Polo R Supercar tanıtıldı. Otomobilin yeni dış cephe görünümü selefinden kolayca ayrılabiliyor. En önemli değişiklikler ön kısımda yapılmış. Rallikros yarışlarında hassas bir bölge olan motor soğutması aerodinamiğe özel önem gösterilerekyeniden tasarlanmış. Bu sayede 2018 Polo R Supercar çok daha verimli çalışacak. Bir diğer önemli özellik ise daha fazla bastırma kuvveti sağlayan ve geniş bir dizi yeni kuruluma imkan veren arka kanadın tasarımı.

 

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'ndaki zorlu yarışlara uyum için, kaputun altında da pek çok yenilik ile detaylara özen gösterilmiş.

 

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası üç kıtada on ikinin üzerinde raund ile gerçekleştiriliyor. 14 – 15 Nisan'da Barselona'da açılacak sezon 24 – 25 Kasım'da Cape Town'da büyük final ile kapanacak. Bu yıl Austin'deki yarışlar ile WRX ilk kez ABD'ye de geliyor. 15 otomobil ve sürücüleri şimdiden en üst sınıf RX Supercar Series yarışları için kayıt oldu. Yarışlarda motor sporları dünyasından Volkswagen sürücüleri Petter Solberg ve dünya şampiyonu Johan Kristoffersson, ayrıca ralli starı Sebastien Loeb ve DTM şampiyonu Mattias Ekström gibi büyük isimler de yer alıyor.

 

Son Güncelleme : 26 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo