Volkswagen ABD'de SUV atağını yeni bir modelle güçlendiriyor

Ototeknikveri     21 Mart 2018 02:50

Atlas'ın beş koltuklu yeni versiyonu, üretime hazır konsept formunda 28 Mart'ta New York Auto Show'da tanıtılacak.

Volkswagen ABD'de SUV atağını yeni bir modelle güçlendiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Atlas modelinin Amerika piyasasındaki başarılı lansmanının ardından, Volkswagen model serisini yeni bir SUV ile genişletiyor. Atlas modelini temel alan yeni SUV beş koltuklu ve coupe benzeri bir tavan çizgisine sahip. Yeni modeli üretime yakın bir formda yansıtan konsept otomobil gelecek hafta New York Auto Show'da tanıtılacak. 7 koltuklu Atlas gibi, bu yeni beş koltuklu versiyon da Volkswagen'in ABD'nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga fabrikasında üretilecek. Yeni model Amerikan piyasasına özel tasarlandı ve geliştirildi.

 

SUV atağı Volkswagen'in TRANSFORM 2025+ stratejisinin bir parçası. Müşterilerin yoğun talep gösterdiği SUV'ler Volkswagen için de önemli bir büyüme kaynağı. Bu nedenle firma SUV portföyünü genişletiyor. Dünya çapında satılan her yedi Volkswagen otomobilden birisi SUV. 2020 yılı itibariyle firma farklı boyutlarda 19 SUV model sunuyor olacak.

 

Yeni Atlas, Volkswagen SUV'lerinin ne kadar başarılı olduklarını ortaya koyuyor. Model geçen yıl piyasaya çıkışından bu yana 36.000 adetten fazla satıldı.

 

Yedi koltuklu Atlas gibi, yeni beş koltuklu model de MQB mimarisi ile üretilecek. Yeni otomobil coupe stili sportif ve kompakt arka kısmı ile etkileyici bir tasarım sunuyor. Yan profil güçlü oranları özgüvenli bir duruş ile birleştiriyor. C sütunları özel bir dinamizm sunarken, yedi koltuklu versiyona kıyasla daha alçak ve coupe benzeri bir stil hakim.

 

Yeni model gelişmiş motorlar, 8 vitesli otomatik şanzıman, 4MOTION dört çekişli sürüş sistemi ve konforlu süspansiyon ile gelirlen, kapsamlı sürüş yardım sistemleri ve yeni teknolojiler de sunacak. Bunlar arasında Active Info Display, Adaptif Seyir Kontrolü (ACC), çarpma uyarısı ve acil fren asistanı (Ön Bölge Asistanı), Otomatik Kaza Sonrası Fren Sistemi, Kör Nokta Monitörü, şerit koruma yardımcısı (Lane Assist) ve park asistanı dikkat çekiyor.

 

Son Güncelleme : 26 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo