Skoda önümüzdeki iki yılda beş yeni elektrikli model çıkartacak

Ototeknikveri     22 Mart 2018 01:42

Elektrikli seri iki elektrikli otomobil ve üç plug-in hibrit otomobilden oluşacak.

Skoda önümüzdeki iki yılda beş yeni elektrikli model çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CEO Bernhard Maier, Skoda'nın 2020 yılı sonuna kadar beş elektrikli otomobil çıkartacağını açıkladı. Firma daha önce de 2025'e kadar çıkacak altısı elektrikli, dörrdü plug-in hibrit 10 model hazırladığını doğrulamıştı. Son açıklama ile bunların yarısının önümüzdeki iki yılda piyasada olacağı öğrenildi.

 

Superb plug-in hibrit versiyonu gelecek yıl piyasaya çıkacak, Skoda'nın ilk sıfır emisyonlu otomobili ise Volkswagen e-Up ve Seat e-Mii ile kardeş Citigo-e olacak.

 

Vision E elektrikli SUV'nin üretim versiyonu, Karoq ile Kodiaq arasında konumlanmak üzere 2020'de gelecek. Yeni model Volkswagen Grubu'nun elektrikli MEB platformu üzerine inşa edilecek.

Önümüzdeki iki yılda çıkacak iki modelin ise henüz detayları onaylanmadı. Her iki modelin de Superb ile aynı MQB mimarisini kullanan plug-in hibrit modeller olması bekleniyor. Maier bir sonraki adayın Kodiaq olabileceği ipucunu vermişti. Octavia'nın plug-in hibrit versiyonu da doğal bir adım olabilir. Diğer modeller 2020'lerin başlarında gelecek.

 

Skoda henüz elektrikli modelleri için bir isimlendirme stratejisine karar vermedi. Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi bazı markalar elektrikli model serilerine (ID ve EQ gibi) özel isimler verirken, diğer firmalar bu modelleri geleneksel modellerden ayırmıyor. Skoda'nın satış ve pazarlamadan sorumlu yöneticisi Alain Favey bu konuda “Elektrikli modeller için bir isimlendirme stratejisine henüz karar vermedik. Bunu tartışmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

Maier ise Vision X konseptinde tanıtılan CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) ve elekrikli yeni hibrit sistemin üretime geçmesinin mümkün olduğunu, bunu hayata geçirmek için Volkswagen Grubu içinden projeyi destekleyen bir marka daha çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme : 26 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo