Yeni sportif Opel Corsa GSi ortaya çıktı

Ototeknikveri     22 Mart 2018 05:22

Yeni Opel Corsa Gsi bu yıl satışa çıkacak. Yeni model uygun fiyata sürüş keyfi vadediyor.

Yeni sportif Opel Corsa GSi ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeniden doğan Opel Corsa GSi'ye ilk bakış şansını yakaladık. Yeni model sonbaharda piyasaya çıktığında uygun fiyata yüksek performans sunacak.

 

GSi üç kapılı Corsa'yı temel alıyor ancak şasi modifikasyonları ve spor stil eklentileri ile geliyor. Ön kısımda geniş hava girişleri ve bal peteği biçimli ön panjur hakim. Yan kanatlarda eşik eklentileri ve arka spoyler, krom egzoz ile birlikte kaslı bir görünüm sağlıyor.

Kaportanın altında GSi, Corsa VXR ile aynı süspansiyon ve frenler ile geliyor ancak daha sıkı yaylar ve amortisörlere sahip ve 18 inç alaşım tekerlekler sunuluyor.

 

İç mekanda, deri Recaro spor koltuklar, deri direksiyon ve alüminyum pedallar bulunuyor. Corsa'nın multimedya sistemi standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip.

 

Opel otomobilin motorları ile ilgili henüz detay vermedi ancak Insignia GSi'de olduğu gibi geleneksel VXR serisindeki en güçlü motorların kullanılması bekleniyor. Corsa GSi markanın 150 hp turboşarjlı benzinli motoru ile sunulabilir. Bu da GSi'nin genç alıcılar için daha uygun fiyatlı olacağı anlamına geliyor.

 

Daha hızlı VXR modellerinin geliştirme süreçleri Opel'in PSA tarafından satın alınma sürecinde donduruldu ancak firma içinden kaynaklar bu modelleri çıkartma fikrinin hala devam ettiğini, bir iptalin söz konusu olmadığını belirtiyor. Mühendisler performans parçalarını Peugeot ile paylaşarak maliyetleri düşürmenin yollarını arıyor.

 

Corsa GSi bu yılın sonuna kadar satışa çıkacak. Henüz fiyatlarla ilgili açıklama yok ancak VXR'den daha düşük bir fiyat bekleniyor, dolayısı ile 23.000 euro civarı olabilir.

Son Güncelleme : 28 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo