Mercedes C-Serisi Coupe ve Cabrio güncellendi

Ototeknikveri     22 Mart 2018 09:02

Mercedes C-Serisi coupe ve cabrio, sedan ve station modellerde olduğu gibi yeni motorlar ve teknolojilerle güncellemeden geçirildi.

Mercedes C-Serisi Coupe ve Cabrio güncellendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellenen Mercedes C-Serisi coupe ve cabrio tanıtıldı. Sedan ve station modeller ile benzer yeniliklere sahip bu otomobiller gelecek ay satışa çıkacak, teslimatlar ise Temmuz ayında başlayacak.

 

Her iki model de aynı revize edilmiş tasarım, dijital kokpit gösterge ve araçları, motor güncellemeleri, ekstra kit, yeni renkler ve sürüş yardım sistemleri ile geliyor.

 

C-Serisi coupe ve cabrio ilk etapta üç motorla sunulacak. Giriş seviyesi C 200, 1.5 litre dört silindirli motor ve 4MATIC dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Tek dizel seçenek C 220 d, AMG C 43 ise 25 hp daha fazla güç çıkışına sahip. AMG 63'ün revize edilecek versiyonu ile ilgili henüz bir bilgi yok ancak bu modelin de çok uzak olmayan bir gelecekte çıkacağı düşünülüyor.

 

C 200 EQ Bosst adı verilen yeni bir 48v yarı hibrit sistem kullanacak. Sistem 185 hp benzinli motoru ilave 15 hp ile destekleyecek ve düşük devirlerde turbo gecikmesini engelleyecek. Yavaşlama sırasında alternatör kinetik enerjiyi geri kazanarak pili şarj etmek için kullanacak, aynı zamanda vites boşta sürüşte motor kapatma fonksiyonu sunulacak.

 

Yeni C 220 önceki modele kıyasla 25 hp daha fazla güç çıkışına sahip olacak. Mercedes aynı zamanda modelin öncekinden daha ekonomik olduğunu savunuyor. Firma henüz resmi rakamları vermedi ancak yakıt tüketimi konusunda küçük de olsa bir gelişme bekleniyor.

 

Mercedes AMG Line ile elde ettiği başarı nedeniyle, 2018'de Ssport donanım seviyesini kaldırıyor. C-Serisi'nin özellikleri geliştirildi ve artık tüm coupe ve cabrio otomobiller standart LED farlar ile geliyor.. Ön kısım hafifçe değiştirilirken, tüm iki kapılı modeller özgün bir krom ön panjur ile sunulmaya devam edilecek. İki yeni renki Mojave Gümüş ve Graphie Grey de seçenekler arasına eklendi.

 

İç kabinde, otomobiller artık opsiyonel dijital kontrol paneli ile geliyor. 12.3 inç ekran, standart otomobildekki analog göstergelerin yerini alıyor ve 10.25 inç ana ekran ile bütünleşiyor. E-Serisi gibi, güncellenen C-Serisi de direksiyonda dokunmatik butonllar ile geliyor ve otomobilin fonksiyonları buradan akıllı telefon stili sürükleme hareketleri ile yönetilebiliyor.

 

Gelişmiş kamera ve radar sistemleri C-Sserisi coupe ve cabriolet otomobillere 500 metre ilerisini, 40 metre yanı ve 80 metre arkayı görme yetisi kazandırıyor. Aktif mesafe kontrolü DISTRONIC harita verileri kullanarak otomobilin hızını ayarlayabiliyor ve ilerideki trafik durumları ve yol özelliklerine aktif tepki veiyor.

 

Yeni iki kapılı C-Serisi modellerinin fiyatları ve detayları gelecek ay açıklanacak. Fiyatların önceki modelin 37.000 euro başlangıç fiyatının biraz üzerine çıkması bekleniyor. C 200 AMG Line coupe yaklaşık 39.000 euro fiyatla, cabrio ise bunun 5000 euro üzerine satılabilir.

Son Güncelleme : 28 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo