Seat coupe SUV 2020'de geliyor

Ototeknikveri     23 Mart 2018 12:23

Seat yöneticileri yükseltilmiş bir coupe modelin 2020'de firmanın büyüyen model portföyüne katılacağını ve Ateca ile yeni çıkacak Tarraco modelleri arasında konumlanacağını açıkladılar. Henüz ismi konulmayan crossover önce Seat logosu ile çıkacak ancak bir Cupra versiyonu da hazırlanacak.

Seat coupe SUV 2020'de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat yeni modeli bir Crossover Utility Vehicle (CUV) olarak kategorize ediyor. Öte yandan, Sseat'ın 2018 yıllık basın konferansında konuşan Ar-Ge yöneticisii Dr. Matthias Rabe otomobilin Leon ile aynı boyutta olacağını, yüksek binişli, coupe benzeri ve oldukça sportif bir otomobil hazırladıklarını açıkladı. Rabe ayrıca “Bu otomobil bir Cupra olarak da çok başarılı olacak. Mükemmel uyum sağlıyor.” dedi.

 

Coupe SUV stil ilhamını ilk olarak 2015'te Cenevre Motor Show'da tanıtılan 20v20 konseptinden alacak. Bu otomobil Leon hatchback modeline kıyasla çok daha büyüktü. Yeni CUV modelin 20v20'nin eğimli tavan çizgisi ve yine keskin bir eğime sahip arka ekranını alması, ayrıca aynı biniş yüksekliği ve büyük tekerlekleri paylaşması bekleniyor.

 

Otomobil aynı zamanda 2019'da çıkacak yeni nesil Leon hatchback ile de benzerliklere sahip.

 

Yeni modelin bir dizi denenmiş ve test edilmiş benzinli ve dizel motorla gelmesi bekleniyor, ayrıca hibrit versiyonlar da gündemde. Seat yöneticisi Luca de Meo gelecek Cupra versiyonun firmanın plug-in hibrit teknolojisi için de iyi bir temel oluşturacağını ve hibrit sistemlerin performans otomobilleri için iyi bir seçenek olduğunu söyledi.

 

Cupra'nın ilk bağımsız modelinin coupe – SUV olması planlanıyordu ancak zorlu finansal ortam firma yöneticilerini CUV modeli önce Seat bünyesinde çıkartmaya yöneltti.

 

Luca de Meo, böyle bir otomobili bir Cupra modeli olarak geliştirecek paraya sahip olmadıklarını söyledi. Cupra ile Audii Sport'u karşılaştıran de Meo “Bu bağımsız bir Cupra modelini daha sonra çıkartmayacağımız anlamına gelmiyor. Audi bunu R8 ile yaptı ama 15 yıl sürdü.” dedi.

 

Sseat'ın 20v20 konsepti 2015'te firmanın SUV vizyonunu çizmişti. Açılan bu yol şimdi çok popüler olan Ateca ve Arona modellerini yarattı. Tarraco modeli de bu yıl sonuna doğru çıkacak. Yeni CUV model ise Seat'ın portföyüne 2020'de katılacak.

Son Güncelleme : 28 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo