Yeni Volkswagen Touareg 16.000 kilometre kat etti

Ototeknikveri     26 Mart 2018 02:52

Yeni Touareg her yol ve hava koşulunda güvenilir ve konforlu bir yol arkadaşı oluyor.

Yeni Volkswagen Touareg 16.000 kilometre kat etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

"Bratislava2Beijing" turu kapsamında kendi galasına gitmek için Slovakya’dan yola çıkan Volkswagen Touareg, 21 gün sonra Pekin’e ulaştı. Uzun mesafe uzmanı Rainer Zietlow ve ekibi 16.500 kilometre kat ederek 11 ülkeden geçti.

Rainer Zietlow, Touareg’in sürüş yardım sistemlerinin zorlu yolculukta çok fayda sağladığını özellikle belirtti. Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki Volkswagen fabrikasından yola çılan Touareg, Slovakya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, Rusya, Kazakistan, Moğolistan ve Çin’den geçti.

 

Yolculuk boyunca ekip sıcaklığın -23 derece ile 21 derece arasında değiştiği koşullarda zaman zaman günde 1000 kilometreye varan mesafeler kat etti. Ekibin rotası karla kaplı Ural Dağları’ndan donmuş Baykal Gölü’ne ve Moğolistan steplerine uzandıktan sonra yeni Touareg’in ön ve arka kısmı kamuflajlı şekilde girdiği Pekin’de son buldu.

Rainer Zietlow daha önce de Touareg ile Alaska’dan Patagonya’ya uzanan 11 günlük “Panamericana” rotasını, Melbourne ve St.Petersburg arasında uzanan 17 günlük “Russtralia” rotasını, Güney Afrika’dan Norveç’e 9 günlük “Cape to Cape 2.0” rotasını kat etmiş ve 15.000 kilometrelik Magadan (Doğu Rusya) – Lizbon (Portekiz) rotasını sadece 6 günde tamamlayarak rekor kırmıştı.

 

 

Son Güncelleme : 29 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo