Volkswagen yeni Touareg'i sunuyor

Ototeknikveri     26 Mart 2018 04:21

Volkswagen Çin'de ilk kez yeni bir modelinin dünya prömiyerini sahneleyerek en büyük piyasası olan bu ülkeye verdiği önemi gösteriyor.

Volkswagen yeni Touareg'i sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Touareg, Volkswagen'in en büyük model ve teknoloji kampanyasında bir dönüm noktası ve Volkswagen'in mühendis ve tasarımcılarının neler yapabileceğini gösteriyor. Yeni amiral gemisi, etkileyici tasarımı, inovatif çalışma biçimi, konfor ve güvenlik sistemleri, yüksek kaliteli malzeme ve işçiliği ile birinci sınıf SUV segmentinde üst sıralarda yer alıyor.

 

Yeni bağlantı teknolojileri ve sürüş yardımı, konfor, aydınlatma ve bilgi-eğlence sistemlerinin öncü bir birleşimi ile donatılmış Touareg, geleceğe giden yolu gösteriyor. Aynı zamanda, özel SUV pazar segmentini saf dinamizmle dolduruyor. Şu anda üçüncü nesil Touareg'in en büyük pazarları Çin, Avrupa ve Rusya. Önceki iki neslin dünya çapındaki satışları yaklaşık bir milyon üniteye ulaştı. Touareg çağının teknik bakımdan en gelişmiş Volkswagen'i olarak, teknoloji ve tasarım meraklısı yeni müşteri kitlelerine ulaşma potansiyeline de sahip.

 

Innovision Cockpit

Volkswagen, yeni Touareg'de ilk kez tamamen dijitalleştirilmiş Innovision Cockpit'i sunuyor. Burada dijital enstrümanlar (12 inç ekranlı Dijital Kokpit) ve Discover Premium bilgi-eğlence sistemi (15 inç ekranlı), geleneksel butonlara ya da anahtarlara neredeyse hiç ihtiyaç duymayan bir dijital işletim, bilgi, iletişim ve eğlence birimi oluşturmak için birleşiyor. Her zaman açık, sezgisel kontrol ve maksimum kişiselleştirme sunan Innovision Cockpit ile, Touareg yarının dijital iç mekanını bugünden yansıtıyor.

 

Odak noktası insan

Sürücüler, yardım, sürüş ve konfor sistemlerini özel olarak kişisel zevklerine uyarlamak için Innovision Cockpit'i kullanabiliyorlar. Yeni bir akıllı telefon gibi, dijital arayüzler, bağlantı sistemleri, uygulamalar ve çok fonksiyonlu direksiyon sayesinde Touareg kişisel ihtiyaçlara göre ayarlanmış.

 

Yeni yardım, sürüş ve konfor sistemlerinin birleştirilmesi

Touareg, Volkswagen'in en geniş yardım, sürüş ve konfor sistemleri yelpazesi ile piyasaya sürülüyor. Bu koleksiyon, Gece Görüşü yardım sistemi (insanları ve hayvanları bir termal görüntüleme kamerası aracılığıyla karanlıkta algılıyor), Roadwork Lane Assist (yarı otomatik sürüş ve şerit tutma, 60 km/saat'e kadar hızlanma ve frenleme), Front Cross Traffic Assist (Touareg'in önünden geçen trafiğe tepki veriyor), aktif dört tekerlekten sürüş (Touareg'e kompakt bir otomobil gibi kıvrak sürüş sağlıyor), elektromekanik olarak kontrol edilen denge demiri, 'IQ.Light - LED matris farlar' (etkileşimli, kamera tabanlı kısa far ve uzun far kontrolü) ve ön camın üzerine doğrudan yansıtılan 'Windshield Head-Up Display' gibi teknolojileri içeriyor.

 

Sürücü bu sistemleri yeni Touareg'de tek bir birim olarak deneyimliyor. Sistemler yeni bir merkezi kontrol ünitesi ile birbirine bağlı ve arka planda sessizce çalışarak yolculukları her zamankinden daha güvenli, rahat ve sezgisel hale getiriyor.

 

Yeni boyutlar ve azaltılmış ağırlık

Selefi ile karşılaştırıldığında, üçüncü nesil Touareg biraz daha daha geniş ve daha uzun. Yeni boyutlar hem aracın orantıları hem de iç mekân genişliği üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. 697 litre bagaj kapasitesi arka koltuk kaldırıldığında 810 litreye kadar çıkıyor. İstenirse elektrikli açılıp kapanabilen bir bagaj bölgesi kapağıyla taşınan eşyalar gizlenebiliyor. Boyutların büyümesine rağmen, alüminyum (%48) ve yüksek teknolojili çelik (%52) konstrüksiyon sayesinde otomobil 106 kg daha hafif.

 

Önce V6 motorlar geliyor

Volkswagen Touareg Avrupa'da ilk etapta 170 kW / 231 PS ve 210 kW / 286 PS çıkışlı iki adet V6 dizel motor sunacak. Bazı piyasalarda, buna V6 benzinli motor (250 kW / 340 PS) ve bir V8 turbo dizel (310 kW / 421 PS) de eklenecek. Çin için yeni bir plug-in hibrit sistem (270 kW / 367 PS sistem gücü) hazırlanıyor. Hibrit sistemin Avrupa'da çıkış tarihi ise henüz belirsiz.

 

Volkswagen SUV kampanyası

2018 Touareg, Volkswagen markasının tarihindeki en büyük ürün ve teknoloji kampanyasında önemli bir kilometre taşı niteğinde. Markanın SUV serisi de kapsamlı bir şekilde genişletiliyor. Şu anda yeni T-Roc, Tiguan, yeni Tiguan Allspace (Avrupa) ve Tiguan L (Çin), yeni Atlas (ABD) ve Teramont (Çin), ayrıca tamamen yeniden tasarlanmış Touareg sunuluyor. T-Cross ve ilk elektrikli SUV I.D. CROZZ (2020) modelleri de daha sonra gelecek.

Son Güncelleme : 29 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo