Volkswagen’in bugüne kadarki en gelişmiş otomobili 2018 Volkswagen Touareg

Ototeknikveri     27 Mart 2018 03:31

Üçüncü nesil Volkswagen Touareg SUV öncekinden daha büyük, daha pratik ve daha güçlü.

Volkswagen’in bugüne kadarki en gelişmiş otomobili 2018 Volkswagen Touareg
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üçüncü nesil yeni VW Touareg bu yaz bayilere ulaşmadan önce resmi olarak tanıtıldı. Model yaklaşık 60.000 euro fiyatla satılacak. Üçüncü nesil Touareg firmanın teknolojik bakımdan en gelişmiş modeli oldu. Volkswagen yeni Touareg’in her zamankinden daha pratik ve 15 inç Innovision Cockpit multimedya sistemi ile geliyor. Yeni Touareg ayrıca V6 ve V8 motorlar sayesinde daha verimli. Daha sonra plug-in hibrit versiyon da çıkartılacak.

 

Audi Q7 ve Bentley Bentayga ile aynı MLB platformunu kullanan yeni Touareg’in boyutları büyüdü. SUV 44 mm daha geniş ve 77 mm daha uzun ancak yerine geldiği modele kıyasla daha alçak. Bagaj kapasitesi 113 litre artarak - arka koltuklar açıkken - 810 litre olmuş.

 

Volkswagen aynı zamanda konstrüksiyonunda hafif alüminyum kullanımı ile otomobilin ağırlığını 106 kg düşürmüş. Ağırlığın azaltılması yeni Touareg’in performans ve yakıt ekonomisine de katkı sağlayacak.

 

Yeni VW Touareg: motorlar ve performans

İlk etapta Touareg alıcılarına 285 hp 3.0 litre V6 turbodizelden oluşan tek seçenek sunulacak. Motor 4MOTION dört çekişli sürüş sistemiyle ve sekiz silindirli otomatik şanzımanla çalışıyor.

 

Sonbaharda iki motor seçeneği daha sunulacak; 230 hp 3.0 litre turbodizel ve 340 hp 3.0 litre turbo benzinli. 2018’in sonuna doğru Volkswagen 420 hp 4.0 litre V8 turbodizel versiyonu da çıkartacak ancak plug-in hibrit versiyonun çıkış tarihi henüz netleşmedi.

 

Diğer teknoloji gelişmeleri arasında arkadan çekişli sürüş sistemi seçeneği bulunuyor. Bu sistem düşük hızlarda manevra kabiliyetini, yüksek hızlarda stabiliteyi koruyacak. Havalı süspansiyon da ilk kez sunuluyor ve daha iyi off-road performansı için Touareg’in biniş yüksekliğini 70 mm artıyor. Yeni off-road paketi ise ekstra sürüş modları, daha büyük bir yakıt tankı ve alt gövde koruması getiriyor. Bu arada, Touareg’in maksimum sudan geçme yüksekliği 80 mm artırılarak 570 mm oldu.

 

Volkswagen Avrupa’daki Touareg sahiplerinin yaklaşık %40’ının Touareg’i bir çekme aracı olarak kullandığını belirtiyor. Modelin çekme kapasitesi yeni bir kapatılabilir çekme çubuğu ile 3.5 tona çıkartılmış.

 

Yeni VW Touareg: iç mekan ve tasarım

Yeni Touareg’de en radikal değişiklikler iç mekanda yer alıyor. Volkswagen kabini yeniden tasarlamış ve yeni bir multimedya sistemi sunuyor. Touareg Volkswagen’in Innovision Cockpit adını verdiği yeni bir sistemle geliyor. Sistem 12 inç dijital kontrol paneli ve 15 inç dokunmatik ekrandan oluşuyor. İki ekran tam dijital bir kontrol arayüzü oluşturmak için birlikte çalışıyor. Arayüz ve ekranlar kişisel zevklere uygun olarak ayarlanabiliyor.

 

Touareg’in Innovision Cockpit sistemi otomobilin ana fonksiyonlarını kontrol etmek için kullanılıyor ve konsoldaki tüm fiziksel butonların yerini alıyor. Sistem Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu ve sekiz cihaza kadar destekleyen WiFi erişim noktası sunuyor. Sürücüye özel head-up display da opsiyonel olarak alınabiliyor.

 

Yeni Touareg ilk önce T-Prime konseptinde görülen pek çok tasarım özelliğini almış. Krom ön panjur ön kısma hakim ve her biri 128 ayrı LED lamba içeren yeni LED Matrix farlara uzanıyor.

 

Volkswagen’in tanıdık R-Line ve Elegance donanım seviyelerinin sunulması bekleniyor ancak bunun dışında başka donanım seviyeleri de olabilir. Tekerlek boyutları 18 – 21 inç arasında değişecek ve 13 dış cephe renk seçeneği sunulacak.

 

Yeni SUV’ler yolda

Touareg Volkswagen’den çıkacak bir dizi yeni SUV’den ilki. Seat Arona ile rekabet edecek yeni küçük crossover T-Cross da üretim için onaylandı. Model yıl sonuna doğru çıkacak ve fiyatı 18.200 euro civarında olacak. Volkswagen ayrıca T-Roc cabrio ile üzeri açık SUV’ler dünyasına adım atacak. Bu model 2020’de çıkacak. Yöneticiler ayrıca performans odaklı bir T-Roc R üzerinde çalışıyor.

 

I.D Crozz konseptinin üretim versiyonu markanın ilk elektrikli SUV’si olarak 2020’de bayilere ulaşacak. Otomobil 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo