Mercedes-Benz EQ C’den yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     27 Mart 2018 11:35

Mercedes’in elektrikli modeli gelecek yıl iki motorlu sistemiyle piyasaya çıkacak.

Mercedes-Benz EQ C’den yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz’in elektrikli alt markası EQ gelecek yıl EQ C modeli ile Tesla Model X’e rakip olacak. Yeni modelin prototipi Almanya’da testte görüntülendi.

 

2019’da tanıtılacak ve sonraki yıl satışa çıkacak elektrikli SUV’nin boyutu GLC’den biraz daha büyük. Mercedes yeni modelin önizlemesini 2016 Paris Motor Show’da EQ konsepti ile sunmuştu. Konsept otomobil toplam 400 hp gücünde iki motorlu bir sistem kullanıyordu. EQ C’nin 365 hp gücündeki Mercedes-AMG GLC 43’ü de geride bırakması bekleniyor.

 

EQ C, yeni geliştirilen Elektrikli Taşıt Mimarisi (EVA) platformu üzerine sıcak şekillendirilmiş yüksek dayanıklı çelik ve alüminyum konstrüksiyon ile inşa edilmiş. Yeni kablo donanımı sayesinde otomobilin ön ve arka tekerleklerine %100 tork gönderiliyor. Kablo donanımı iki motor arasında tahrik milinin yerini alıyor, zeminde şaft tüneli ihtiyacını ortadan kaldırarak iç mekanın daha geniş tutulmasına imkan veriyor.

 

EQ C’nin lityum-iyon pillerinin bulunduğu düz zemin prototipte net şekilde görülebiliyor. Pillerin ağırlığı nedeniyle EQ C’nin toplam ağırlığı 2000 kg civarında olacak ancak elektrikli motorların torku sayesinde otomobil daha hafif modeller ile eş düzeyde kıvrak performans sunacak.

 

Otomobilin GLC 43 ile aynı sürede, yani 5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkması bekleniyor. Otomobil tek şarj ile yaklaşık 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Bu bakımdan yeni model Audi E-Tron ve Jaguar I-Pace ile aynı aralıkta yer alacak. Tesla Model X’in sürüş mesafesinin yaklaşık 570 km olacağını iddia ediyor.

 

Ağır kamuflajlı olsa da, EQ C prototipinin tasarımı GLC ile benzer görünüyor. Mercedes tasarımcıları otomobilin elektrikli olduğunu yansıtan farklı bir tasarım yerine diğer SUV modeller ile benzer bir tasarımı tercih etmişler.

 

Yeni model hava sürtünme katsayısını azaltacak çok sayıda aerodinamik özellik ile gelecek. Silecekler kaputun bittiği uç kısımda bir flapın altına gizlenirken, ön panjur bulunmaması ve düz alt kısım da otomobilin aerodinamiğini geliştirecek.

 

İç mekanda, EQ C Mercedes’in yeni nesil multimedya ve dijital teknolojilerini sunacak. Konsolun yarısını kaplayan geniş ekran ve sürücü ile yolcu arasındaki dokunmatik kontrol paneli Range Rover Velar’ı andırıyor. Dış cephe gibi EQ C’nin iç mekanı da pek çok özelliği diğer Mercedes modelleri ile paylaşacak.

 

I-Pace ve E-tron bu yıl içinde tanıtılacak ve EQ C’ye rakip olacak. Mercedes EQ C’nin hemen ardından elektrikli hatchback EQ A’yı da tanıtacak. Bu otomobil 2020’de 271 hp gücünde iki motorlu sistemle EQ serisinin giriş seviyesi olarak satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo