Yeni Honda Insight ortaya çıktı

Ototeknikveri     28 Mart 2018 06:45

Honda’nın IMA hibrit sistemiyle çalışan Honda Insight sedan New York’taki tanıtımından hemen önce ortaya çıktı.

Yeni Honda Insight ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Prius ile rakip olacak yeni Honda Insight gelecek yıl satışa çıkacak. Yeni model Ocak ayında Detroit Motor Show’da tasarım konsepti formunda tanıtılmıştı. Üretim modelinde bu konsepte oldukça sadık kalınmış.

 

Insight mevcut Civic hatchback ile aynı platformu kullanıyor ve Honda’nın Integrated Motor Assist (IMA) hibrit sisteminin en yeni versiyonunu kullanıyor. Bu sistemde 1.5 litre benzinli motor ve lityum iyon pilden güç alan elektrikli motor birarada bulunuyor.

 

Honda Insight modelinin ortalama 5.6 litre/100 km yakıt tüketimine sahip olması bekleniyor. Bu bakımdan otomobil Prius (5.4 l/100 km) ve Kia Niro (5.8 l/100 km) ile benzer bir aralıkta olacak.

 

Yeni Insight bir “premium kompakt” olarak firmanın portföyünde Civic’in üzerinde konumlanacak. Yakıt ekonomisinin yanı sıra yeni model çekici bir görünüm ve geniş bir iç kabin sunacak.

 

Alçak duruşu, coupe benzeri profili, “uçan kanat” biçimli ön panjur ve ince LED farların hakim olduğu burun kısmı ile otomobil gerçekten de çekici. Piller zeminin altında konumlandırıldığı için kabin genişliğinden ve bagaj kapasitesinden ödün verilmemiş. 60/40 katlanabilir koltuklarla bagaj kapasitesi daha da artırılabiliyor.

 

Otomobilin donanımı piyasadaki lüks konumunu yansıtacak, en yeni multimedya, bağlantı ve sürüş yardım sistemleri sunulacak.

 

Yeni Insight ABD’de 2019’un yaz aylarında çıkacak. Şimdilik otomobilin Avrupa’ya gelmesi ile ilgili bir plan yok. Avrupa’da satışa sunulacak yeni hibrit moedl CR-V olacak.

 

 

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo