2019 Toyota RAV4 paketinden çıktı

Ototeknikveri     28 Mart 2018 08:37

Agresif görünümüyle etkileyen SUV, hibrit ve benzinli seçeneklerle gelecek.

2019 Toyota RAV4 paketinden çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, gelecek yıl Ford Kuga ve Nissan Qashqai ile rekabet edecek yeni ve çok daha agresif görünümlü RAV4 modelini tanıttı.

 

New York Auto Show’da tanıtılan SUV, TNGA (Toyota Yeni Global Mimari) platformunu kullanıyor ve bir hibrit seçenek, bir de benzinli seçenekle sunuluyor.

 

Toyota’nın dizel motorları 2018’in sonuna kadar portföyünden tamamen çıkartma kararı nedeniyle, modelde dizel seçeneği bulunmayacak.

 

İlk etaptaki giriş seviyesi seçenek 2.0 litre benzinli motor olacak. Henüz teknik detaylar açıklanmadı ancak yeni motorun mevcut RAV4 modelindeki 150 hp gücündeki dört silindirli motordan geliştirildiği düşünülüyor. Temel alınan bu motorun yakıt tüketimi 6.5 litre/100 km. Yeni modelde yakıt ekonomisi için arka aksı devre dışı bırakabilen güncel dört çekişli sürüş sistemi bulunuyor.

 

Bir sonraki seçenek ise elektrikli motor ve 2.5 litre benzinli motordan oluşan hibrit sistem. 2.0 litre motor gibi, hibrit seçeneği için de teknik veriler henüz açıklanmadı 200 hp güç çıkışı ve 5.1 litre/100 km yakıt tüketimi bekleniyor.

 

Toyota dizel seçenekten kalan boşluğu doldurmak için daha sonra ikinci hibrit versiyonu da sunabilir. Yeni tanıtılan Auris bu şekilde iki farklı hibrit seçenekle geliyor.

 

Otomobilin lüks için kabininde temiz bir tasarıma sahip konsolun üzerinde ortada konumlandırılmış multimedya sistemi bulunuyor. Fuarda tanıtılacak otomobilde iki bölgeli klima kontrolü ve deri koltuklar iç mekanda dikkat çeken özellikler arasında, model piyasaya çıktığında bunların üst donanım seviyelerinde yer alacağı düşünülüyor. İç mekandaki diğer özellikler önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

 

Toyota otomobilin 10 mm daha genişletildiğini, iç kabin genişliği ve bagaj kapasitesinin arttığını belirtiyor.

 

RAV4 2019’un ilk çeyreğinde piyasada olacak.

 

 

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo