Skoda'nın küçük SUV için 'iddialı' bir satış hedefi var

Ototeknikveri     29 Mart 2018 02:50

Skoda, yeni ufak SUV'si için “iddialı satış hedeflerine” sahip olduğunu belirtti. Bu otomobil, gelecek yaz piyasaya çıktığında firmanın son üç yıl içinde çıkardığı üçüncü crossover olacak.

Skoda'nın küçük SUV için 'iddialı' bir satış hedefi var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Vision X konseptine dayanacak. Skoda'nın satış ve pazarlama sorumlusu Alain Favey, üretim modelinin 2019'da yine Cenevre'de tanıtılacağını söyledi.

 

Favey satış hedeflerini vermedi ancak yeni modelin geçtiğimiz yıl çıkan kompakt boyutlu Karoq'un ardından Skoda'nın en çok satan ikinci SUV'si olacağını söyledi. Skoda'nın SUV ailesinde orta boy Kodiaq da bulunuyor.

 

Favey, daha fazla ayrıntı vermese de üretim kapasitesinde yapılacak yükseltmenin büyük kısmının yeni SUV'ye ayrılacağını belirtti.

 

Yeni SUV, geçen yıl yüzde 6,4 oranında büyüyerek 1,34 milyon satışa ulaşan küçük SUV sektöründe Skoda'ya güçlü bir oyuncu kazandıracak. Skoda’nın modeli, Volkswagen Grubu'nun bu segmentte üçüncü lansmanı olacak ve model bu yıl çıkacak Seat Arona ve VW T-Cross’a katılacak. Üç model de Volkswagen Grubu'nun MQB A0 platformunu kullanacak.

 

Hibrit çözüm

Skoda CEO'su Bernhard Maier, yaptığı açıklamada Skoda'nın, üretim modelinde de Vision X konseptinde bulunan hibrit teknolojiye yer vermek istediğini söyledi. Maier “Kesinlikle bunun için savaşıyoruz. VW Grubu'ndaki meslektaşlarımızla görüşüyoruz, çünkü bu projenin bir parçası olan tüm sinerjileri kazanmak istiyoruz” dedi.

 

Skoda tarafından geliştirilen hibrit teknolojisinde lityum iyon pilden güç alan elektrikli motor aksa aksı sürüyor, yanmalı motor ise ön tekerleklere güç veriyor. Böylece iki motor arasında herhangi bir bağlantı olmadığı halde dört çekişli sürüş elde ediliyor. Pil fren esnasında ya da sarsıntılarda ortaya çıkan kinetik enerjiyi depolayıp kullanabiliyor ve harici bir fişe ihtiyaç duymuyor.

 

Vision X konseptinde 1.5 litre turboşarjlı CNG ya da benzinli motor, kayış tahrikli marş motoruyla 48 volt yarı hibrit sistem ve elektrikli arka aks bulunuyor. Skoda, otomobilin kilometre başına 89 gram CO2 emisyonu bulunduğunu ve 9.3 saniyede 0'dan 100 km / saat hıza ulaşacak kadar sportif olacağını iddia ediyor.

 

Maier, konseptin üretim otomobilinin tasarımı hakkında iyi bir fikir verdiğini söyledi. Otomobilin ön kısmında modern aydınlatmalar bulunuyor. Daha yukarıda yerleştirilmiş ince lambalar gündüz sürüş ışıkları ve sinyal lambalarını içerirken, aşağıdaki daha büyük lambalar gece farları için.

 

Otomobilin içinde, “yüzen” bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Skoda, konseptin iç mekanının, üretim otomobillerinin kabin tasarımında “temel” bir değişime işaret ettiğini söylemişti.

 

Vision X, 4255 mm uzunluğunda, 1807 mm genişliğinde ve 1537 mm yüksekliğinde ve bu boyutlarla Avrupa'nın en çok satan küçük SUV'si olan Renault Captur'dan biraz daha alçak. Vision X ayrıca, Skoda Yeti'den de biraz daha uzun. Skoda, otomobilin son tam satış yılı olan 2016'da Avrupa'da yaklaşık 60.000 adet Yeti sattı.

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo