Avrupa versiyonu 2019 Toyota RAV4 2.0 litre benzinli motorla geliyor

Ototeknikveri     29 Mart 2018 02:40

Toyota yeni RAV4 modelini New York Auto Show’da tanıttı. Yeni crossover bu yıl Kuzey Amerika’da, gelecek yılın ilk çeyreğinde ise Avrupa’da piyasaya çıkacak.

Avrupa versiyonu 2019 Toyota RAV4 2.0 litre benzinli motorla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beşinci nesil Toyota RAV4’ün fiyat listesi ve detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Toyota Yeni Global Mimari (TNGA) platformu üzerine inşa edilen yeni RAV4 boyutunun büyümesi sayesinde daha fazla iç kabin genişliği sunuyor ve yolda daha heybetli bir duruşa sahip oluyor. Buna rağmen otomobilin şehir içinde manevra kabiliyeti korunuyor. Tasarımı ve tüm yapısı değişen yeni model XSE, Limited ve Adventure versiyonları ile sunulacak. Bunların tamamının Avrupa’ya gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

 

2.0 litre ve 2.5 litre motorlar

ABD versiyonu ile olduğu gibi Avrupa’ya özel RAV4 de 2.0 litre benzinli motor ve 2.5 litre hibrit seçeneğiyle gelecek. Detaylar henüz açıklanmadı ancak her iki seçeneğin de dört çekişli sürüş sistemiyle (benzinli motor için mekanik, hibrit için elektrikli) sunulacağı biliniyor. Benzinli motor ile birlikte manuel ya da otomatik şanzıman seçilebilecek.

 

RAV4 Avrupa piyasasında Toyota’nın en çok satan modellerinden birisi. Geçen yıl kıtada satılan 927.060 otomobilin 112.537’si RAV4 modeliydi. Bunların 58.612’sini ise hibrit RAV4 oluşturdu. Avrupa’da RAV4’ün önünde sadece coupe benzeri C-HR crossover ile Yaris ve Auris hatchback modelleri bulunuyor. Yeni modelin satış rakamlarını daha da artırması bekleniyor.

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo