ABD versiyonu yeni 2019 Hyundai Santa Fe daha büyük

Ototeknikveri     29 Mart 2018 04:09

Hyundai ABD piyasası için yeni 2019 Santa Fe SUV modelini tanıttı. New York Auto Show ziyaretçileri otomobilin yeni tasarım dilini, geliştirilen güvenlik ve kullanım kolaylığı teknolojilerini görebiliyor.

ABD versiyonu yeni 2019 Hyundai Santa Fe daha büyük
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 model yılı için yenilenen beş koltuklu model daha önce Santa Fe Sport adını taşıyordu, şimdi ise sadece Santa Fe olarak anılıyor. Üç koltuk sıralı model ise Santa Fe XL adını aldı. Bu arada dizel versiyon da ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere tasarlanmış bir üçüncü koltuk sırası ve tek düğme ile katlanan ikinci koltuk sırasına sahip olacak.

 

2019 Santa Fe’nin Avrupa versiyonunun Kona benzeri dış tasarımı, basamaklı ön panjuru, büyüyen boyutları ve teknolojik bakımdan gelişmiş iç kabini geçtiğimiz haftalarda Cenevre Motor Show’da karşımıza çıkmıştı. ABD versiyonu da pek çok bakımdan aynı özellikleri paylaşıyor.

 

Yeni Santa Fe gelişmiş güvenlik sunuyor

2019 Santa Fe’nin kabini dijital kontrol paneli, 8.5 inç head-up display, yeni multimedya sistemi ve Hyundai Smart Sense teknolojileri ile donatılıyor. Hyundai Smart Sense teknolojileri şu sistemlerden oluşuyor: Uzun Far Asistanı, Çarpışma Uyarıcı – Önleyici Asistan, Kör Nokta Uyarısı, Güvenli Çıkış Asistanı, Şerit Koruma Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Akıllı Seyir Kontrolü ve Dur & Kalk sistemi, Arka Kamera ve Park Rehberi (bagaj kapağı güvenli açılış, yüksek çözünürlüklü kamera), Çevre Görünümü Monitörü, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı ve Park Mesafesi Uyarısı.

 

Diğer güvenlik özellikleri arasında Hyundai’de ilk kez yer alan Arka Yolcu Uyarısı da bulunuyor. Bu sistem sayesinde ultrasonik sensörler arka koltuktaki çocuk ya da evcil hayvanların hareketlerini algılıyor ve sürücü otomobilden çıkarken arka koltukları kontrol etmesi yönünde uyarı veriyor. Güvenli Çıkış sistemi de Hyundai’de ilk kez sunuluyor. Sistem arkadan başka bir taşıt geçerken kapıların açılmasını engelliyor.

 

2.2 litre CRDi dizel motor da seride

2019 Hyundai Santa Fe alıcıları üç farklı motor seçeneğiyle karşılaşacak; 2.4 litre sıralı dört silindirli motor (185 hp ve 241 Nm), 2.0 litre dört silindirli benzinli motor (235 hp ve 353 Nm), son olarak 2.2 litre dizel (190 hp ve 436 Nm).

 

Tüm motorlar yeni 8 vitesli otomatik şanzımanla çalışıyor. Şanzıman kolona monte edilmiş vites değiştiriciler ve çoklu diskin yanı sıra bağımsız kontrol edilen hidrolik kanallı tork konvertörü ile geliyor. HTRAC dört çekişli sürüş sistemi Normal, Sport ve Smart modları ile tüm hava koşullarında konforu ve kontrolü artırıyor.

 

Yeni Santa Fe’de teknolojik gelişmeler

Kabinde Apple CarPlay ve Android Auto desteği giriş seviyesinden itibaren tüm modellerde bulunuyor. Bunun yanısıra Qi kablosuz şarj pedi, 12 hoparlörlü Infinity stereo ses sistemi ve QuantumLogic Surround ses teknolojisi, ayrıca aracın hızından etkilenmeyen akıllı ses seviyesi kontrolü dikkat çekiyor.

 

Blue Link Connected Car sistemi gelişmiş güvenlik, teşhis, uzaktan ve sesli rehberlik sistemleri (uzaktan başlatma, klima kontrolü, kilitleme/açma, otomobilin yerini bulma), Yol Yardımı ve Çalınan Otomobil Kurtarma gibi hizmetler sunuyor.

 

Yeni 2019 Hyundai Santa Fe ABD’de bu yaz piyasaya çıkacak.

 

 

Son Güncelleme : 01 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo