Volkswagen’den Amerika’ya bir aşk mektubu: Yeni Atlas Tanoak pikap konsepti

Ototeknikveri     30 Mart 2018 01:17

Volkswagen New York Auto Show’da Atlas Tanoak pikap kamyonet konsepti ile sürpriz yaptı.

Volkswagen’den Amerika’ya bir aşk mektubu: Yeni Atlas Tanoak pikap konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çift kabinli, kısa kasalı pikap Volkswagen’in MQB platformunu kullanan ilk kamyonet ve tüketicilerin tepkisini ölçmek için hazırlanmış bir tasarım çalışması.

 

Konsept gücünü firmanın 276 hp 3.6 litre V6 motorundan alıyor. Motor sekiz vitesli otomatik şanzıman ve 4Motion dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Volkswagen Tanoak’ın 8.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini belirtiyor.

 

Konseptin adı Amerika’nın Pasifik sahilinde yetişen ve yüksekliği 41 metreyi geçebilen bir ağaçtan alıyor. Tanoak şu anda MQB mimarisini kullanan en büyük taşıt.

 

Tanoak konsepti 5.4 metre uzunluğunda ve Atlas SUV’den 40 cm daha uzun. Araç bu boyutuyla ABD standartlarında orta boy pikap kamyonet segmentine giriyor. Tanoak’ın genişliği 2 metre, yüksekliği 1.8 metre, aks mesafesi ise 3.2 metre.

 

Araç daha iyi off-road performansı için yerden 25 cm yükseğe oturuyor. 20 inç tekerlekler 275/55 lastiklerle donatılmış. Tanoak’ın kasası 1.6 metre uzunluğunda ve 1.4 metre genişliğinde. Bu boyutuyla ATV’ler ve arazi motosikletleri kasaya kolayca sığabiliyor.

 

Görünüm Atlas’tan bile daha iyi

Volkswagen Tanoak’ın Atlas SUV’yi temel almasına rağmen özellikle B sütunundan arkaya doğru kaportanın tamamen yeniden tasarlandığını belirtiyor. Ön kısımda yeni farlar ve gündüz sürüş ışıkları, yükseltilmiş bir motor kaputu, farklı bir tampon ve ortada konumlandırılmış bir bağlama çubuğu bulunuyor. Yeni ön panjurda animasyonlu aydınlatmalı ekran ve logodan çıkarak farlara bağlanan iki şeritte beyaz ışıklar dikkat çekiyor.

 

Arka kapı tutacakları C sürunlarının içine entegre edilmiş, arka çamurluklar ise dinamik bir görünüm için genişletilmiş. Bagaj kapağının altı ve üstünde LED şeritler bulunuyor, ortada ise animasyonlu aydınlatma ile Atlas logosu yer alıyor.

 

Tasarımı Atlas SUV’den farklılaştırılan iç kabinde beş kişilik yer var. Kontrol paneli Digital Cockpit ekranı ile gelirken, multimedya sistemi için de büyük bir dokunmatik ekrana yer verilmiş. Ambiyans aydınlatması kontrol paneline entegre edilmiş, sekiz vitesli otomatik şanzımanın vites kolu ise yeni bir tasarımla geliyor.

 

 

Son Güncelleme : 01 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo