Güncellenen Hyundai Tucson New York’ta tanıtıldı

Ototeknikveri     30 Mart 2018 03:13

Güncellenen Hyundai Tucson, yeni görünümü ve gelişmiş sürüş yardım sistemleriyle New York Motor Show’da tanıtıldı.

Güncellenen Hyundai Tucson New York’ta tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai başarılı Tucson modelinin güncellenmiş versiyonunu New York Motor Show’da tanıttı. Yeni model yaz aylarından itibaren satışa çıkacak. Full LED farlar, yenilenen tampon ve kaydırma plakası, ayrıca Hyundai’nin basamaklı ön panjuru yeni Tucson’un ön kısmında dikkat çeken ilk özellikler. Arkada ise yeni arka lambalar, yeni tampon ve egzoz çıkışı otomobile taze bir görünüm veriyor.

 

İç mekanda 7 inç ekran, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, ayrıca Bluetooth bağlantısı ile geliyor. 8 inç boyutundaki diğer ekran ise 3D haritalar ve gerçek zamanlı trafik bilgisi sunan yedi yıllık LIVE hizmetleri aboneliği ile geliyor.

 

Arkadaki yolcular ekstra USB portuna sahip. Bunun yanı sıra Krell ses sistemi ve kablosuz QI telefon şarjı sunuluyor.

 

Yeni Tucson, park esnasında sürücüye yardımcı olmak için 360 derece kameralar kullanan Hyundai’nin Çevre Görünümü Monitörü ile geliyor. Otonom Acil Fren, Şerit Koruma Asistanı ve Sürücü Dikkat Uyarısı ise Tucson’un beş yıldızlı Euro NCAP notunu korumasını sağlayacak güvenlik özellikleri arasında.

 

Hyundai’nin Mazda CX-5 ve Volkswagen Tiguan rakibi beş motor seçeneğiyle sunulacak, bunların üçü dizel, ikisi ise benzinli. En güçlü motor 2.0 CRDi 185 hp güç çıkışı ve dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Ayrıca altı vitesli manuel ve sekiz vitesli otomatik şanzıman seçenekleri sunulacak.

 

Mevcut 115 hp 1.7 litre dizel motorun yerini daha verimli 1.6 litre dizel 115 hp ve 135 hp güç çıkışı seçenekleriyle alacak. Daha güçlü motor Hyundai’nin yeni yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanıyla birlikte gelecek, bu sayede daha iyi yakıt ekonomisi ve düşük CO2 emisyonu avantajı sunulacak.

 

Benzinli versiyonlar 115 hp 1.6 GDI ve 175 hp T-GDI’dan oluşuyor. İkinci seçenek önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemiyle tercih edilebiliyor, ayrıca istenirse yeni yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla alınabiliyor. Daha düşük güçlü turbosuz motor ise standart olarak dört çekişli sistem ve altı vitesli manuel şanzımanla geliyor.

 

Hyundai Tucson markanın dünya çapında en çok satan modeli ve Avrupa lansmanını önümüzdeki haftalarda yapacak. Bir önceki modelin fiyatı 27.000 dolardan başlıyor, yeni modelin fiyatının ise bunun üzerinde olması bekleniyor. İlk teslimatlar yaz aylarında başlayacak.

 

Son Güncelleme : 31 Mart 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo