Yeni Subaru Forester SUV New York’ta tanıtıldı

Ototeknikveri     30 Mart 2018 03:07

Yıl sonuna kadar piyasaya çıkması beklenen yeni Subaru Forester New York Motor Show’da tanıtıldı.

Yeni Subaru Forester SUV New York’ta tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Subaru Forester bir SUV’nin gücünü fonksiyonellik ile birleştiriyor, stil özelliklerini ise Impreza hatchback ve ilk olarak 2015 Tokyo Motor Show’da görülen Visiv Future konseptinden alıyor.

 

Yeni Forester, XV ve Impreza gibi modellerle paylaştığı Subaru Global Platform (SGP) üzerine kurulu. 2.5 litre dört silindirli direkt enjeksiyonlu motor, daha önceki 2.5 litre motoru temel alsa da %90 oranında yenilenmiş.

 

Yeni platform benzinli, hibrit ve elektrikli sistemleri desteklemek üzere tasarlanmış. Dolayısıyla Forester için de dizelin yokluğunda yeni bir hibrit versiyon bekleyebiliriz. Subaru 2019 yılından itibaren dizel motor üretimini durduracak.

 

XV gibi, yeni model de sadece CVT şanzıman seçeneğiyle sunulacak. Bu şanzıman firmanın geniş menzilli Eyesight kamera temelli güvenlik sistemiyle birlikte çalışabiliyor. Bunun yanı sıra dört çekişli sürüş sistemi sunuluyor.

 

Subaru Forester’daki bir yenilik de Sürüş İzleme sistemi. Subaru’da ilk kez kullanılan bu sistem dikkat dağınıklığı, uyku, baygınlık gibi durumlarda uyarıyor, ayrıca oturma pozisyonu, kapı aynalarının açısı ve klima ayarlarını otomatik yapıyor. Yeni modelde opsiyonel olarak Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8 inç multimedya ekranı da bulunuyor.

 

Yeni Forester sonbahar aylarında ABD’de, sonrasında yıl sona ermeden Avrupa’da satışa çıkacak.

 

Son Güncelleme : 01 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo