İkinci nesil Volkswagen Amarok, 2019 Touareg özellikleri ile çizildi

Ototeknikveri     02 Nisan 2018 02:12

Amarok 2010 yılından beri piyasada, 2010’da yeni motorlar eklendi, 2016’da ise güncellendi. Modelin artık ikinci nesili bekleniyor.

İkinci nesil Volkswagen Amarok, 2019 Touareg özellikleri ile çizildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesilin ne zaman çıkacağı ile ilgili resmi bir açıklama olmasa da, 2019 Touareg’de canlı bir şekilde gördüğümüz Volkswagen’in yeni tasarım dilini taşıması şaşırtıcı olmaz.

 

Geoffrey Garitey tarafından hazırlanan dijital çizimde pikap kamyonet tamamen yeni bir ön kısım, yükseltilmiş kaput, farklı şekilli pencereler, daha geniş tekerlek kemerleri ve yenilenmiş kapılarla canlandırıldı. Bu tasarım Amarok’ta oldukça başarılı dursa da, modelin yeni Touareg ile pek de fazla ortak noktası bulunmayacak.

 

Touareg MQB mimarisini kullanırken, Amarok diğer orta boy pikap kamyonetler ve Mercedes-Benz X-Serisi ile rekabet için hala klasik şasi kullanacak.

 

Amarok Volkswagen’in Arjantin’deki fabrikasında üretiliyor, Avrupa, Güney Amerika, Okyanusya, Rusya ve Güney Afrika’da satılıyor. Daha önce çıkan aksi yöndeki bazı haberlere karşın, yeni model Kuzey Amerika piyasasına gelmeyecek.

 

Volkswagen Amarok yerine 2018 New York Auto Show’da Atlas SUV’nin pikap kamyonet versiyonu Tanoak konseptini tanıttı. Volkswagen’in Kuzey Amerika’daki ilk pikap kamyoneti olacak üretim modeli, Atlas ve Cross Sport kosneptiyle önizlenen sportif versiyonu ile aynı platformu paylaşacak. Yeni model Volkswagen’in Chattanooga fabrikasında üretilecek, Toyota Tacoma ve Honda Ridgeline gibi modellerle rekabet edecek.

Son Güncelleme : 02 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo