Skoda pahalı elektrikli otomobillerine müşteri arıyor

Ototeknikveri     02 Nisan 2018 04:47

Skoda önümüzdeki yıllarda çıkartacağı elektrikli modeller için yüksek fiyatlar ödeyebilecek bir müşteri kitlesi bulması gerekeceğini açıkladı. Firmanın çıkartacağı ilk elektrikli modellerinden birisi de 2020 yılında elektrikli bir SUV olacak.

Skoda pahalı elektrikli otomobillerine müşteri arıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda satış ve pazarlama yöneticisi Alain Favey firmanın yıllık finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda “Elektrikli otomobiller normal motorlu otomobillerden daha pahalı olacak. Bu yüzden bu fiyatları ödemeye hazır bir hedef kitle bulmalıyız.” dedi.

 

Firma 2020 yılında beş yeni elektrikli ve hibrit modelle başlatacağı ürün atağını 2025 yılında yine beş adet tam elektrikli modelle devam ettirecek. Skoda 2022 yılına kadar firma içinde dijitalizasyon ve elektrifikasyona 2 milyar euro yatırım yapacak. Bu da firmanın tarihindeki en büyük yatırım programını oluşturuyor.

 

2020’de çıkacak amiral gemisi elektrikli otomobil, Mlada Boleslav fabrikasında üretilecek ve Volkswagen Grubu’nun yeni MEB modüler elektrikli otomobil platformunu kullanan tam elektrikli bir SUV olacak. Otomobil Kodiaq orta boy SUV ve Karoq kompakt SUV arasında konumlanacak ve 500 km elektrikli sürüş mesafesiyle gelecek.

 

Skoda geçen yıl uygun fiyatlı modellerinin satışları sayesinde rekor düzeyde kâr açıkladı ancak Alain Favey markanın elektrikli otomobilleri satmak için yeni bir stratejiye ihtiyacı olduğuna inanıyor. Favey bunu “Mesele olabilecek en düşük fiyatı belirlemek değil, mesele insanların seve seve fazla para ödeyeceği kadar iyi ve çekici otomobiller yapmak.” sözleriyle açıkladı.

 

Gelecek yıl Skoda Citigo mini otomobilin tam elektrikli bir versiyonunu çıkartacak. Citigo E, 300 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak. VW e-UP modelini temel alan otomobil Skoda’nın Avrupa Birliği’nin 2020’de yürürlüğe girecek CO2 emisyonu limitlerine uyum sağlamasına yardımcı olacak.

 

2019’da aynı zamanda Skoda Superb modelinin bir plug-in hibrit versiyonunu satmaya başlayacak. Otomobilin 1.4 litre benzinli motorla birlikte elektrikli motor kullanması bekleniyor.

 

Skoda elektrikli arka aks kullanan bir hibrit teknolojisi geliştirdi ve bunu üretime geçirmek için diğer Volkswagen Grubu markalarının da projeye katılmasını bekliyor. Yeni hibrit sistem Mart ayındaki Skoda Vision X küçük SUV konseptinde Cenevre Motor Show’da tanıtılmıştı. Otomobilin üretim versiyonu yeni sistemi kullanan ilk model olabilir.

 

2020’de çıkacak elektrikli SUV ise 2017’de Şanghay Auto Show’da Vision E konseptiyle önizlenmişti. SUV’nin üretim versiyonu VW I.D. elektrikli serisi ile yakından bağlantılı olacak. Skoda otomobili kendi fabrikasında üretecek ancak Volkswagen Grubu’nun stratejisi aslında MEB temelli otomobillerin firmanın Almanya’nın Zwickau kentindeki fabrikasında üretilmesi yönünde. Zwickau’da Audi ve Seat için de elektrikli modeller üretilecek. Skoda ise elektrikli SUV ile birlikte Mlada Boleslav fabrikasında plug-in hibrit modeller için elektrikli motorlar ve parçalar da üretecek.

Son Güncelleme : 02 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo