Audi Q1 Crossover modelini 2020 için hazırlıyor

Ototeknikveri     03 Nisan 2018 07:41

Audi’nin küçük Q1 SUV’nin üretimini onaylamak üzere olduğu söyleniyor. Yeni model 2020 yılı sona ermeden piyasada olacak.

Audi Q1 Crossover modelini 2020 için hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Giriş seviyesi Audi Q1, bu yıl çıkması planlanan yeni nesil A1’i temel alacak. SUV, Volkswagen Grubu’nun MQB platformunun en küçük versiyonunu Seat Ibiza ve VW Polo işe paylaşacak.

Audi otomobille ilgili detayları henüz vermezken, firmanın satış ve pazarlama yöneticisi Bram Schot SUV’lere olan talepteki artışın Audi’nin elini güçlendirebileceğini söyledi. Schot, “SUV trendini görmezden gelemezsiniz, mesele SUV model programınızı ne kadar geniş kapsamlı ve derin tutmak istediğiniz. Gelecek portföyümüzü iş fırsatlarına göre belirliyoruz. İki ya da üç yıl içinde böyle bir otomobil görürseniz şaşırmayın, piyasa taleplerine hızlı yanıt veriyoruz.” dedi.

Q1 MQB platformunu kullanacağı için, benzinli ve dizel motorlarını VW ailesindeki diğer modellerle paylaşacak. Seride 1.0 litre üç silindirli turbo benzinli, 1.5 litre turbo benzinli ve 1.6 litre dizel motorların yer alması bekleniyor. Q1 müşterilerine 48V yarı hibrit sistem sunulma ihtimali de var.

 

Son Güncelleme : 04 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo