Toyota Auris Sports Tourer yeni ve şık tasarımıyla görüntülendi

Ototeknikveri     03 Nisan 2018 10:49

Auris’in station versiyonu selefinden çok daha sportif görünüyor.

Toyota Auris Sports Tourer yeni ve şık tasarımıyla görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Toyota Auris’in tanıtımından üç hafta sonra station versiyonu da test esnasında görüntülendi. Almanya’da görüntülenen yeni Auris Touring Sports modeli beş kapılı hatchback kardeşinin izinden giderek sportif bir tasarım ile sunuluyor.

 

Şık ön kısmın yanı sıra, daha eğimli bir arka kısım ile görünüm için bagaj kapasitesinden biraz ödün verilmiş. Büyük tavan spoyleri yeni otomobilin genç ve dinamik tasarımını pekiştiriyor. Bu trend Toyota’nın yeni modellerinde genel olarak görülüyor.

 

Yeni model Toyota Yeni Global Mimari (TNGA) platformuyla üretilecek. Bu platform Prius ve C-HR ile de paylaşılıyor.

 

Auris hatchback gibi, Touring Sports da üç motor seçeneğiyle sunulacak. Giriş seviyesinde 1.2 litre turboşarjlı benzinli 115 hp motor bulunacak. Bunun üzerinde ise iki hibrit versiyon var.

 

İlk hibrit seçenek C-HR ve Prius’ta da bulunan 1.8 litre 125 hp motor ile geliyor. İkinci seçenek ise yeni 180 hp 2.0 litre motor. Bu, dünyanın termal verimliliği en yüksek güç aktarım mekanizması olarak lanse ediliyor.

 

Toyota Auris hatchback ile birlikte dizel seçeneği sunmuyor. Bu durum Touring Sports modeli için de geçerli olacak. Segmentin dizele olan talebi devam etmesine karşın, Toyota elektrifikasyona yoğunlaşmış durumda ve 2018 yılı içinde tüm dizel modellerinin satışını durduracak.

 

Auris modelleri Toyota’nın İngiltere’deki Burnaston fabrikasında üretilecek. Fabrikanın TNGA platformuna geçişi için geçen yıl 240 milyon sterlin yatırım yapıldı.

 

İlk hatchback otomobiller bu yıl içinde yollara çıkacak, Auris Touring Sports’u ise 2019 yılı başlarında yollarda göreceğiz.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo