Avrupa'nın en başarılı kompakt MPV'lerinden Touran'ın 15. yılı

Ototeknikveri     03 Nisan 2018 11:28

15 yıl önce, Mart 2003'te, Volkswagen Touran'ı ilk kez piyasaya sürdü. O zamandan beri, üç nesil boyunca başarı gösteren MPV, Avrupa'da segmenti içinde en çok satan araçlardan ve pazar lideri haline geldi.

Avrupa'nın en başarılı kompakt MPV'lerinden Touran'ın 15. yılı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz 15 yılda, yaklaşık 2.3 milyon yeni otomobil alıcısı, beş ya da yedi koltuklu olarak sunulan MPV'yi seçti. Bugün Touran, özellikle sürüş yardım ve bilgi-eğlence sistemleri, kullanım kolaylıkları, aile dostu karakteri ve inovatif özellikleri ile öne çıkıyor.

 

2003 yılında piyasaya sürüldükten sonra, MPV 2006 yılının Kasım ayında ilk yarı otomatik yardım sistemine (Park Assist) kavuştuğu kapsamlı bir güncellemeden geçti. 2010 yılında Volkswagen, satışları halihazırda 1,13 milyon adete ulaşan Touran'ı, markanın yeni tasarım DNA'sına uyarladı ve teknolojilerini güncelledi.

Toplam 1,9 milyon adet satıştan sonra, Volkswagen tamamen yeni bir Touran nesli geliştirdi ve bunu Şubat 2015'te dünya prömiyer ile tanıttı. Bu kez Touran yeni MQB platformu üzerine inşa edilmişti. Bu nesil öncekinden 130 mm daha uzun ve 62 kilogram daha hafifti. Yeni nesille birlikte inovatif sürüş yardım sistemleri ve bağlantı teknolojileri de MPV'de yer aldı. Bunlar arasında ebeveynlerin arka koltuktaki çocuklarını multimedya sisteminin ekranında görebildikleri isteğe bağlı 'Car-Net Cam Connect' de bulunuyor. Kabin içindeki iletişim için başka bir makul seçenek de elektronik ses amplifikasyonu. Bu sistem yolcuların seslerini bir mikrofon ile güçlendiriyor ve konuşmaları aracın hoparlörlerinden yayınlıyor. Bu sayede üç koltuk sırasında oturan yolcuların tamamı birbiriyle sorunsuz iletişim kurabiliyor.

Mevcut nesil aynı zamanda sınıfındaki en büyük bagaj bölmelerinden biri ile (kabinde beş kişi ile 834 litreye kadar kapasite), arka koltuklar için bir ISOFIX çocuk koltuğu sistemi ve 3 bölgeli otomatik klima (Climatronic, Highline ile standart) ile öne çıkıyor. Touran bu özellikleri sayesinde günümüzün en iyi düşünülmüş aile arabalarından biri olarak ideal bir seçim.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo