New York’ta çifte prömiyer: Volkswagen Atlas Cross Sport ve Atlas Tanoak konseptlerini tanıttı

Ototeknikveri     04 Nisan 2018 06:18

Volkswagen global SUV kampanyasının bir sonraki aşamasına geçti. Çin’de yeni Touareg modelini tanıtan Volkswagen şimdi de New York Auto Show’da Atlas modelinin ABD için geliştirilen iki yeni versiyonunu tanıtıyor: Atlas Cross Sport ve Atlas Tanoak.

New York’ta çifte prömiyer: Volkswagen Atlas Cross Sport ve Atlas Tanoak konseptlerini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki konsept Atlas serisinin nasıl bir model ailesi oluşturacağını gösteriyor. Hibrit sistemi ve coupe benzeri kaporta tasarımı ile beş koltuklu, üretime hazır Atlas Cross Sport, New York ya da San Francisco gibi büyük şehir bölgelerinde kullanım için tasarlanmış. Atlas Tanoak pikap ise inovatif kargo sistemiyle Amerika’nın geniş arazilerinde sürüş için ideal bir seçim. Her iki Atlas konseptinin de iç mekanı kapsamlı şekilde dijitalleştirilmiş.

 

Atlas ABD’ye başarılı bir giriş yaptı. Model geçen yıl piyasaya çıkışından bu yana şimdiden 36.000 adet satıldı. Bu başarı Volkswagen’in bu segment için doğru otomobili geliştirdiğini kanıtlıyor. Volkswagen şimdi Manhattan’da Atlas model serisinin tek modelle sınırlı kalmayacağını gösteriyor.

 

Atlas Cross Sport

Atlas Cross Sport’un üretim versiyonu Tennessee eyaletindeki Chattanooga fabrikasında 7 koltuklu Atlas ve Passat ile birlikte üretilecek. Volkswagen yeni SUV’nin lansmanı için 340 milyon dolar yatırım yapacak. 900 milyon dolar da fabrikanın Atlas’ın üretimine hazırlanması için ayrıldı.

 

7 koltuklu Atlas gibi, yeni beş koltuklu model de MQB platformunu kullanıyor. Atlas Sport Cross coupe stili sportif arka kısmı ve plug-in hibrit sistemi ile etkileyici. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi 70 km. Yüksek performanslı pil harici olarak ya da sürüş sırasında şarj edilebiliyor.

 

Atlas Cross Sport’un diğer hibrit versiyonu ise harici pil şarjı fonksiyonu sahip olmayan bir sistem kullanıyor. Bu versiyon da geçici olarak elektrikli modda kullanılabiliyor (2.5 kilometre). Her iki model de dört çekişli sürüş sistemine (4MOTION) sahip.

 

Benzinli model 3.6 FSI V6 motor kullanıyor. Altı silindirli motor 206 kW/280 PS güç çıkışı ve 350 Nm tork ile geliyor. Bu motor her iki versiyonda da iki elektrikli motorla destekleniyor. Öndeki motor 40 kW ve 220 Nm, arkadaki motor ise 85 kW ve 270 Nm güç çıkışı ve tork sağlıyor. Elektrikli motorları şanzıman tünelinin altına yerleştirilmiş lityum iyon pil destekliyor. Pilin enerji kapasitesi plug-in hibrit versiyonda 18.0 kWh, geleneksel hibrit versiyonda 2.0 kWh. Toplam sistem gücü plug-in için 265 kW/360 PS, diğer seçenekte ise 231 kW/314 PS.

 

Atlas Tanoak

Volkswagen, ilk kez teknik DNA'sı MQB platformunu takip eden bir pikap sunuyor: Dört tekerden çekişli Atlas Tanoak. Pikap, adını Pasifik Okyanusu kıyılarında yetişen ve 45 metre yüksekliğe kadar büyüyen bir ağaç türünden alıyor. Tanoak, 5438 mm uzunluğunda ve ABD'de orta ölçekli bir pikap olarak kabul ediliyor. Konsept otomobil 2030 mm genişliğinde ve 1844 mm yüksekliğinde. Atlas Tanoak, çift kabinli ve beş kişilik olarak tasarlanmış. Kabinin arkasında 1627 mm uzunluğunda, 1450 mm genişliğinde ve 530 mm yüksekliğinde bir yük taşıma kasası bulunuyor.

 

Kasa, özel bir sistemle bisikletleri, sörf tahtalarını, bot veya kanoları kolay ve güvenle taşıyabilecek şekilde tasarlanmış.

 

Pikap gücünü Atlas model serisinin 206 kW / 280 PS 3.6 litrelik V6 FSI motorundan alıyor. Motor 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri otomatik şanzıman ile birlikte çalışıyor.

 

Volkswagen SUV kampanyası

Volkswagen, TRANSFORM 2025+ stratejisinin bir parçası olarak SUV segmentindeki konumunu güçlendirecek. Bu aynı zamanda Kuzey Amerika pazarı için de önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda, Amerika'da iki tane daha model lanse edilecek: Atlas Sport Cross'un üretim versiyonu ve 2020'de tamamen elektrikli I.D. CROZZ. ABD'de, SUV'lerin payı, başarılı Atlas ve yeni 2017 Tiguan sayesinde toplam Volkswagen satışlarının yüzde 50'sinden fazlasına ulaştı.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo