Volkswagen Brezilya'ya geri dönüyor, Honda çekimser

Ototeknikveri     05 Nisan 2018 12:15

Volkswagen, Brezilya'daki ilk SUV'sini üretmeyi planladığını açıkladı ve Honda gibi rakiplerin endişelerine rağmen, Latin Amerika'nın en büyük pazarında bir toparlanma olduğunu söyledi.

Volkswagen Brezilya'ya geri dönüyor, Honda çekimser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW yaptığı açıklamada, Güney Brezilya'daki Sao Jose dos Pinhais fabrikasında T-Cross yarı kompakt SUV'yi üretmek için 2 milyar real (595 milyon $) yatırım yapacağını söyledi.

 

Açıklamada, T-Cross'un, 2019'un ilk yarısında satılmaya başlanacağı belirtilerek, projenin, 2020 yılına kadar Brezilya ürün portföyünü tamamen yenilemek için yapılacak 7 milyarlık yatırım planının bir parçası olduğu aktarıldı.

 

VW'nin Brezilya'daki pazar payı, geçtiğimiz on yılda, piyasaya yeni giren firmaların yerel fabrikalar açması ve ekonomik durgunluk nedeniyle küçüldü. Geçtiğimiz yıl ise sektörde ihracata dayalı bir sıçrama ve rekor düzeyde düşük faiz oranları, bazı küresel otomobil üreticileri için umutları artırdı.

 

Honda'nın endişeleri

Öte yandan, Brezilya ekonomosinin toparlandığına herkes ikna olmuş değil. Honda Itirapina tesisinde tüm araç üretimini konsolide edeceğini ve Sumaré'deki 20 yıllık bir fabrikayı taşıt üretiminden motor ve diğer parça üretimine kaydıracağını söyledi. Geçiş süreci, her ikisi de Sao Paulo eyaletinde bulunan tesislerde 2021 yılına kadar tamamlanacak.

 

Honda 2010'ların başlarında yeni Itirapina tesisini Brezilya'da iç talebin artması nedeniyle üretimini iki katına çıkarmak için kurmuştu. Ekonomideki durgunluk nedeniyle işler Honda'nın planladığı gibi gitmedi.

 

Salı günü hükümet, ekonomideki toparlanmanın dengesiz bir tempoyla sürdüğünü, Şubat ayında sanayi üretimindeki büyümenin son beş ayın en düşük noktasında olduğunu açıkladı. Bunun üzerine Honda'dan yapılan açıklamada, "Yerel piyasada bir miktar iyileşme görülse de, büyüme görünümü önceden tahmin edilen oranın altında kalıyor." denildi.

 

Honda'nın Itirapina tesisi, iki vardiyada yılda 120.000 araç üretme kapasitesiyle 2015 yılının Nisan ayında tamamlandı, ancak otomobil üreticisi şimdiye kadar fabrikadaki üretim bantlarını boş tuttu.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo