PSA elektrikli otomobiller için yeni departman açtı

Ototeknikveri     06 Nisan 2018 05:44

PSA Grubu yeni bir elektrikli otomobil departmanı açtı ve güç aktarım mekanizmaları yönetim yapısını değiştirdi. Firma 2019’dan itibaren tüm modellerinin elektrikli versiyonlarını çıkartmaya hazırlanıyor.

PSA elektrikli otomobiller için yeni departman açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni “Düşük Emisyonlu Taşıtlar” departmanını kıdemli başkan yardımcısı olarak Alexandre Guignard yönetecek.

 

Guignard 2025 yılı itibariyle tüm PSA modellerinin elektrikli sürüş sistemlerinin geliştirilmesine liderlik edecek. Yönetici ayrıca PSA’nın Avrupa Birliği’nin 2020’de yürürlüğe sokacağı CO2 emisyon standartlarına uyumundan da sorumlu olacak.

 

PSA beş markasıyla (Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall ve DS) 2025’e kadar dünya çapında 40 elektrikli model sunacak.

 

Firma Peugeot 208 ve DS 3 Crossback modelleri için 2019’da tam elektrikli versiyonlar çıkartacak. 2020’de Peugeot 2008 için de pilli bir versiyon sunulacak.

 

Guignard daha önce PSA’da büyük ve kompakt otomobillerin geliştirilmesinden sorumluydu. Şimdi ise departman Citroen CEO’su Linda Jackson’ın gözetiminde olacak.

 

PSA’nın programları ve elektrikli taşıt stratejisinden ise daha önce Alain Raposo sorumluydu. Raposo güç aktarım mekanizmaları ve şasi mühendisliğinin başına getirildi.

 

Fransız otomotiv sektöründe bir görev değişikliği de Renault’nun yeniden canlandırdığı markası Alpine’in iki yıldır yöneticiliğini yapan Michael van der Sande’nin görevini bırakmasıyla gerçekleşti. Daha önce Nissan, Rolls-Royce, Bentley, Harley-Davidson, Aston Martin ve Tesla’da da çalışan Van Der Sande, şimdi de Jaguar Land Rover’a geçti. Van Der Sande Jaguar’ın SVR yüksek performanslı modelleri ve Land Rover klasik modellerinden sorumlu olacak.

Son Güncelleme : 08 Nisan 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo